Duchovný vodca Moslimského bratstva dostal ďalší doživotný trest

NETKY.SK • 30 August 2014, 15:03 • 2 min
Duchovný vodca Moslimského bratstva dostal ďalší doživotný trest

KÁHIRA - Egyptský súd dnes na doživotné väzenie odsúdil duchovného vodcu Moslimského bratstva Muhammada Badího, ako aj ďalších sedem osôb zo zakázaného islamistického hnutia.

slovakia

left justify in out

Súd ich uznal za vinných za podnecovanie násilností počas vlaňajších nepokojov, ktoré vypukli po zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího, informovali dnes egyptské justičné zdroje.
      

Podľa tohto zdroja ďalších šesť ľudí súd v ich neprítomnosti odsúdil na trest smrti.
      

Agentúra Reuters pripomenula, že Badí už bol v iných procesoch odsúdený na smrť i na doživotie.
      

Pokračujúce súdne procesy s príslušníkmi či sympatizantmi Moslimského bratstva - najstaršieho a najlepšie organizovaného politického hnutia v Egypte - sú považované za prejav snáh vedenia krajiny o jeho úplné rozloženie.
      

Zatýkanie členov bratstva a rozsudky nad nimi nie sú v súčasnom Egypte ničím výnimočným - vo väzení skončili tisíce príslušníkov či sympatizantov tohto kedysi vládneho hnutia.  
      

Moslimské bratstvo vládlo v Egypte od roku 2012 prostredníctvom Strany slobody a spravodlivosti. Po vlaňajšom vojenskom prevrate ho však armáda postavila mimo zákona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies