Duchovný Floriš šokuje: Židia si mohli za deportácie sami, na rade sú Rómovia!

NETKY.SK • 8 September 2014, 10:03 • 2 min
Duchovný Floriš šokuje: Židia si mohli za deportácie sami, na rade sú Rómovia!

ČADCA - Významný duchovný Emil Floriš šokoval svojimi slovami o holokauste a Židoch počas slávnostnej omše v Čadci. Rovnako sa vyjadril aj počas jeho vystúpenia v televízii Noe. Židov obvinil z toho, že za vyvražďovanie v koncentračných táboroch môžu oni sami.

slovakia

left justify in out

"Z celej Európy odvážali Židov do koncentračných táborov. A viete prečo? Pretože voči nim bola nenávisť. Ale oni si tú nenávisť častokrát spravili sami. A viete čo hrozí teraz? Teraz hrozí, že na rade sú Rómovia. A viete prečo? Pretože zneužívajú systém a dobrotu ľudí,“ povedal dekan v Čadci.

 

Jeho výroky vyvolali obrovskú diskusiu a pobúrenie. Dekan si za svojimi výrokmi stojí a v rozhovore pre denník Nový čas ich potvrdil. "Nevytrhávajte moje slová z kontextu. Ja som kázal v historických súvislostiach a v kázni som túto nenávisť odsúdil...", zdôraznil dekan. Podľa Žilinskej diecézy sa dekan Floriš počas bohoslužby na Matičnom námestí v Čadci venoval dejinám farnosti s akcentom na obdobie druhej svetovej vojny.

 

O tomto období sa, kedy bolo Slovensko satelitom nacistického Nemecka sa vyjadril ako o „období slobody“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies