Duchaprítomný Malijčan z parížskeho supermarketu je už francúzskym občanom

NETKY.SK • 20 Január 2015, 21:53 • 2 min
Duchaprítomný Malijčan z parížskeho supermarketu je už francúzskym občanom

PARÍŽ - Malijský utečenec Lassana Bathily, ktorý 9. januára pri prepade supermarketu s kóšer potravinami v Paríži zachránil život viacerým zákazníkom, je od dneška francúzskym občanom.

slovakia

left justify in out

Praktizujúci 24-ročný moslim, ktorý žije vo Francúzsku od roku 2006 a vlani požiadal o občianstvo, si dnes osobné dokumenty prevzal v Paríži z rúk francúzskeho premiéra Manuela Vallsa, uviedla agentúra DPA.
     

Keď terorista Amédy Coulibaly prepadol predajňu, v ktorej neskôr usmrtil štyroch zákazníkov, duchaprítomný Bathily pomohol ukryť časť návštevníkov supermarketu v jej služobných priestoroch. On sám ušiel z objektu po hasičskom rebríku a následne poskytol policajným zložkám nemalú pomoc nákresmi supermarketu.
     

Prednostné udelenie občianstva malijskému žiadateľovi oznámil minulý týždeň francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve, pričom osobitne vyzdvihol príkladnosť a odvážnosť jeho konania.
     

Bathily dnes povedal, že je na udelenie občianstva veľmi hrdý a súčasne je aj veľmi dojatý.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies