Dúbravka sa dušoval: "V Marseille gól nepustím"

NETKY.SK • 19 Október 2010, 11:49 • 2 min
Dúbravka sa dušoval: "V Marseille gól nepustím"

Dúbravka sa dušoval: "V Marseille gól nepustím"

slovakia

left justify in out

img

Z brankára hostí Martina Dúbravku sálala pred utorňajším zápasom futbalovej Ligy majstrov Olympique Marseille - MŠK Žilina pohoda. Veril v udržanie čistého konta a k výsledkovej prognóze mal nachystaný aj optimistický bonus. Gól do siete domácich.
Dúbravka zdôraznil, že do každého zápasu ide s víťazným vedomím: "Bral by som, keby sme vyhrali 1:0. A nastupujem s tým, že nechcem dostať gól, tento nie je výnimkou. Urobím maximum, aby to vyšlo," povedal pre TASR strážca žilinských žrdí. "Žlto-zeleným" v honbe za historickými bodmi v európskej pohárovej súťaži číslo jeden však skrížilo plány zranenie Mária Pečalku. Líder defenzívnej formácie pre opuchnutý pravý členok nedokončil pondelňajší tréning. "Dúfame, že sa Majo dá do poriadku," nestrácal Dúbravka do poslednej chvíle nádej, že Pečalka mužstvu pomôže na ihrisku a nie hlasivkami na tribúne.
Aby brankárov tip na lichotivý rezultát vyšiel, musel slovenský majster nájsť cestu na prekonanie brankára Steva Mandandu. Adeptom číslo jeden bol postavou drobný, ale zato dravý krídelník Tomáš Majtán. Ten v generálke nasúkal Zlatým Moravciam hetrik: "Určite ma to potešilo, veď tri góly v jednom zápase sa nedávajú každý deň. Ak na každom poste zodpovedne pristúpime k zápasu, môže sa nám v Marseille podariť uchmatnúť bodík," povedal Majtán. O slabinách 9-násobného francúzskeho majstra mal bývalý hráč Interu Bratislava jasno, tréner Pavel Hapal totiž svojim zverencom prehral viacero dévedečiek a upozornil ich aj na najmenšie detaily: "Obrana Marseille hrá trocha vyššie, takže sa nám môže otvoriť priestor na rýchle lopty a kontry. Vyhovovať nám môže aj skutočnosť, že hráme vonku, takže môžeme byť uvoľnenejší."
Počas pondelňajšieho tréningu MŠK fúkal na 60-tisícovom Stade Velodrome silný vietor. Ten mohol byť v zápase jazýčkom na váhach a strašiť najmä brankárov pri centrovaných loptách: "Tréner nás na to upozorňoval, že Marseille je prímorské mesto a silno tu fúka. Vietor je nepríjemný najmä v nárazoch, ale aj na neho sme pripravení," povedal pre TASR Majtán. Za najsilnejšiu zbraň označil špílmachra domáceho mužstva Lucha Gonzaleza: "Aj videorozbory ukázali, že je to momentálne asi najkvalitnejší hráč Marseille. Musíme byť blízko pri ňom, dostupovať ho, nedať mu priestor. Skrátka mu venovať zvýšenú pozornosť, lebo jeho gólové prihrávky majú oči," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies