Dúbravka netrpezlivo čaká na definitívu z Newcastlu

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 14:57 • 2 min
Dúbravka netrpezlivo čaká na definitívu z Newcastlu

Senec - Slovenský futbalový brankár Martin Dúbravka prišiel na pondelňajší reprezentačný zraz po vydarenom polročnom hosťovaní v Newcastli United. V dvanástich stretnutiach najvyššej anglickej súťaže si pripísal štyri čisté kontá a výkonmi si zažiadal o trvalý prestup zo Sparty Praha.

slovakia

left justify in out

Už v najbližšom čase by sa malo rozhodnúť, či si účastník Premier League uplatní opciu na transfer. "Snažil som sa robiť dobré meno Slovensku a, samozrejme, aj sebe. Verdikt padne tento týždeň. Beriem to ako realitu, viem, čo je v hre, záleží na tom, či zostane tréner Rafael Benitez. Verím, že situácia sa rozuzlí v najbližšom čase. Snažím sa to brať tak, že stále je čas a priestor, aby sa rozhodli. Snáď som ich výkonmi zaujal a upútal, v ďalších dňoch si sadneme a uzavrieme to," povedal Dúbravka, ktorý nemal po skončení klubovej sezóny veľa príležitostí na odpočinok: "Vrátil som sa do Prahy, kde som si potreboval zariadiť veci. Naspäť na Slovensku bolo tiež veľa hektiky, okrem toho som sa musel udržiavať v kondícii, pretože máme dvojzápas, na ktorý som chcel byť pripravený."

 

V prvom z dvojice nadchádzajúcich prípravných stretnutí sa Slováci stretnú vo štvrtok v Trnave s Holanďanmi, 4. júna nastúpia vo švajčiarskej Ženeve proti Maročanom. Tí sa na rozdiel od európskeho súpera prebojovali na majstrovstvá sveta do Ruska. Tréner Ján Kozák avizoval, že okrem 29-ročného Dúbravku chce medzi žrďami vyskúšať aj mladších brankárov Michala Šullu s Marekom Rodákom.

 

"Holandsko je veľmi kvalitný súper. Uvedomujeme si jeho silu, má kvalitných hráčov. Opäť to bude výzva a náročný zápas rovnako ako s Marokom. Verím, že ukážeme naše silné stránky a potešíme našich fanúšikov. Je prirodzené, že na holandskej strane muselo dôjsť k obmene hráčskeho kádra a možno aj ku generačnej výmene. V zápasoch dokazujú, že majú atraktívny herný systém. Teším sa na tento zápas, ako sa teším na každý v reprezentačnom drese," dodal Dúbravka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies