Dubovcová s Nestarcovou postúpili do osemfinále

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 18:58 • 2 min
Dubovcová s Nestarcovou postúpili do osemfinále

KLAGENFURT - Slovenské beachvolejbalové reprezentantky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová postúpili na finálovom turnaji majstrovstiev Európy v rakúskom Klagenfurte do osemfinále.

slovakia

left justify in out

V 1. kole play off na centrálnom kurte zdolali po výbornom výkone Holanďanky Marloes Wesselinkovú a Jantine van der Vlistovú v dvoch setoch.
     

Slovenky mali prvý set jasne pod kontrolou a vyhrali ho 21:11. Druhý bol vyrovnanejší, ale v koncovke mali Dubovcová s Nestarcovou pevnejšie nervy a vyhrali 23:21.
     

V piatok sa o 11.00 h stretnú v osemfinále s ďalšími Holanďankami, úradujúcimi majsterkami Európy Meppelinkovou a Van Ierselovou, ktoré sú turnajové jednotky.
     

Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová postúpili do play off z druhého miesta tabuľky základnej E-skupiny.
     

Na finálovom turnaji majstrovstiev Európy štartuje najlepších 32 ženských a mužských družstiev, Slovenky sú nasadené dvanástky. Víťaz skupiny postupuje priamo do 2. kola play off, v 1. kole sa predstavia tímy z druhých a tretích miest. Zatiaľ najlepšie skončili Dubovcová s Nestarcovou na ME na 9. mieste.
     

Na turnaji sa bojuje aj o dôležité body do olympijskej kvalifikácie Rio 2016.

     

1. kolo play off:      

Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (12-SR) - Jantine van der Vlistová, Marloes Wesselinková (20-Hol.) 2:0 (11, 21)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies