Dubovcová: Od marca sa sťahuje na novú adresu do štátnej budovy

NETKY.SK • 5 September 2014, 18:09 • 2 min
Dubovcová: Od marca sa sťahuje na novú adresu do štátnej budovy

BRATISLAVA - Kancelária verejného ochrancu práv definitívne zmení adresu a presťahuje sa zo súkromnej do štátnej budovy.

slovakia

left justify in out

Dnes podpísali zmluvu o prenájme budovy na Grösslingovej ulici v Bratislave vedúci Kancelárie verejného ochrancu práv Marián Török a generálny riaditeľ Správy služieb diplomatického zboru Marek Černý. "Kancelária ušetrí ročne približne 40-tisíc eur. Po dvanástich rokoch existencie ústavného orgánu bude mať konečne verejná ochrankyňa práv dôstojné a verejnosti ľahko prístupné sídlo," uviedol Ján Glovičko z Kancelárie verejného ochrancu práv.

 

Zmluvu podpísali na päť rokov, v priestoroch donedávna sídlilo Zastúpenie Rozvojového fondu OSN (UNDP). Pred nástupom Jany Dubovcovej do funkcie ombudsmanky platila kancelária prenájom 262-tisíc eur, v súčasnosti platí 192-tisíc. V štátnej budove zaplatí len o čosi viac ako polovicu pôvodnej sumy komerčného nájmu - 152-tisíc eur, dodal Glovičko s tým, že kancelária plánuje ušetrené peniaze využiť na rozšírenie činností verejnej ochrankyne práv. Zmena sídla je podľa kancelárie finančne výhodná aj pre Slovensko. Peniaze za nájom, ktoré kancelária bude hradiť štátnej akciovej firme, sa vrátia štátu cez vyplácané dividendy. Kancelária ombudsmanky sa presťahuje do nových priestorov v marci 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies