Dubovcová ocenila zásah polície v Moldave minulý týždeň

NETKY.SK • 9 September 2014, 10:09 • 2 min
Dubovcová ocenila zásah polície v Moldave minulý týždeň

BRATISLAVA - Verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová ocenila zásah košickej polície v osade na Budulovskej ulici v Moldave nad Bodvou z 1. septembra, keď polícia zasahovala pri roztržke dvoch rodín.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol ombudsmankin poradca pre médiá a komunikáciu Ján Glovičko, Dubovcová poslala prezidentovi PZ SR Tiborovi Gašparovi list. Vyzdvihla v ňom profesionálny zásah všetkých zložiek, ktoré sa podieľali na akcii.

 

"Z informácií, ktoré sa ku mne dostali nielen z médií, ale aj priamo od obyvateľov Moldavy nad Bodvou, vyplýva, že policajti postupovali veľmi profesionálne a účinne pri riešení tejto konfliktnej situácie," vysvetlila. Zároveň dodala, že je rada, že aj napriek udalostiam spred roka, pri ktorých došlo k vážnym porušeniam a zásahom do základných práv a slobôd obyvateľov mestskej časti Budulovská zo strany polície, prebehla tentoraz akcia bez pochybností, čo ocenili aj miestni obyvatelia, napísala v liste. Ombudsmanka tiež policajného prezidenta požiadala, aby ju informoval o prijatí opatrení spred roka. "Zároveň by som privítala od vás informáciu, ako sa vám podarilo realizovať navrhované opatrenia, ktoré som vám adresovala spolu s oznámením o výsledkoch vybavenia podnetu. Predmetom opatrení boli kamerové systémy na policajných oddeleniach pri predvádzaní ľudí a zabezpečovanie videozáznamov z policajných akcií,“ uviedla ďalej v liste verejná ochrankyňa práv. 

 

Policajti v pondelok 1. septembra večer zasahovali pri nepokojoch v osade na Budulovskej ulici v Moldave nad Bodvou. Hliadky, ktoré prišli situáciu preveriť, museli z osady odísť, rozzúrení osadníci sa totiž vyrútili aj na nich. Následne sa vrátili aj s posilami. Za bytovkami a domami bolo 500 až 600 miestnych, ktorí sa mlátili palicami a rôznymi predmetmi. Takmer dvadsiatke policajtov sa po chvíli podarilo dav upokojiť. Výtržnosti podľa doterajších informácií spustili traja miestni, ktorí v jednej z chatrčí napadli dvoch mužov vo veku 29 a 42 rokov a 29-ročnú ženu. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, policajti trojicu zadržali a následne 44-ročného Jozefa a jeho dvoch synov 24-ročného Jozefa a 23-ročného Jaroslava obvinili z porušovania domovej slobody. Všetci skončili v policajnej cele, v prípade dokázania viny im hrozí trest na jeden až päť rokov. Policajti prípad naďalej vyšetrujú, aby odhalili ďalších aktérov bitky, dodal Szabó. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona