Dubovcová má novú partnerku, spoločne zabojujú o Tokio 2020

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 14:31 • 2 min
Dubovcová má novú partnerku, spoločne zabojujú o Tokio 2020

BRATISLAVA - Londýn 2012 a Rio de Janeiro 2016 boli bez nej, v Tokiu 2020 už nechce chýbať. Slovenská reprezentantka v plážovom volejbale Natália Dubovcová vykročila do nového olympijského cyklu s novou spoluhráčkou Andreou Štrbovou a novým trénerom Lukaszom Fijalekom.

slovakia

left justify in out

Cesty 26-ročnej Dubovcovej a o šesť rokov staršej Dominiky Nestarcovej sa vlani v lete po zhasnutí nádeje na Rio rozišli, na piesku spoločne bojovali od roku 2009. Vedno zaznamenali viacero úspechov na najvyššej úrovni (4. miesto na ME 2015, 9. miesto na MS 2013, trikrát bronz na turnajoch Svetovej série).

Dubovcová po rozchode s Nestarcovou spolu so svojím otcom a manažérom v jednej osobe Milošom Dubovcom najskôr musela nájsť novú spoluhráčku. Bratislavská rodáčka to najskôr neúspešne skúsila s blokárkou VK Agel Prostějov a slovenskej reprezentácie Ninou Herelovou, napokon na ponuku prikývla 21-ročná Štrbová, úspešná mládežnícka reprezentantka SR v hale, ktorá pôsobila aj v českej extralige v drese Frýdku-Místku. Novozložená dvojica má za sebou takmer sto dní intenzívnej prípravy v Prahe, Aténach i Tenerife. Súťažná premiéra ich čaká počas tohto týždňa na podujatí švajčiarskej Tour v Ženeve.

Dubovcovú so Štrbovou čaká neľahká cesta. Skúsenejšia Dubovcová si v rámci príslušného rebríčka prenesie získané body, Štrbová ako nováčik má na konte nulu. Slovenky sa teda budú musieť prebíjať do hlavných súťaží kvalifikáciami, jednou z možností sú tiež voľné karty.

 

"Súťažný program tým pádom nemáme pevne daný. Dnes odlietame do Švajčiarska; tiež čakáme, či dostaneme voľnú kartu na nemeckú tour," podotkla Dubovcová a na margo zmien pokračovala: "S novým trénerom prišli nové impulzy, nový štýl hry, nový systém obrany. Je to niečo úplne iné, no verím, že to prinesie pozitívne zmeny. Andrea je mentálne veľmi vyspelá. Snažím sa jej vo všetkom pomôcť, učí sa veľa nových vecí. Je to skvelá baba."

Andrea Štrbová prenikla ako hráčka "šestkového" volejbalu aj do seniorskej reprezentácie, zahrala si tiež v zahraničnej súťaži. Motivácia vstúpiť do projektu v plážovom odvetví bola pre ňu jasná. "Pobiť sa o Tokio, samozrejme. V šestkovom volejbale, áno, bola reprezentácia a jedno s druhým, ale nie sú tam také možnosti dostať sa na olympiádu ako v plážovom volejbale. Ak sa bude tvrdo pracovať, je tam šanca. To je najdôležitejšie. Tiež nové skúsenosti, cestovanie,... všetko bolo pre," povedala Štrbová. 

V závere uplynulého kalendárneho roka rozvíril hladiny v plážovom odvetví Dubovcovej príspevok na sociálnej sieti, v ktorom konštatovala nedostatočnú podporu národnej federácie a zamyslela sa aj nad dôsledkom prípadnej zmeny občianstva.

 

 "Teraz sú tieto problémy vyriešené a ja dúfam, že to pôjde dobrou cestou. Samozrejme, že vždy budeme bojovať s rozpočtom, ale nateraz je to vyriešené a verím, že federácia v nás bude veriť, že sa podarí tento cieľ a projekt." Prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Ľubor Halanda doplnil: "My sme podporovali aj predchádzajúcu dvojicu. Čo je však dostatočná miera? Podporovali sme do tej výšky, do akej sme si to mohli dovoliť. Z našej strany sme si mysleli, že to bolo v poriadku. Mali sme dosť vážnu diskusiu s manažérom dvojice, vysvetlili sme si to. Dohodli sme sa na určitých podmienkach, aby boli obe strany v budúcnosti spokojné."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona