Dubnica nad Váhom získala jeden milión eur na rekonštrukciu bývalej ZŠ

NETKY.SK • 23 Máj 2022, 16:00 • 2 min
Dubnica nad Váhom získala jeden milión eur na rekonštrukciu bývalej ZŠ

DUBNICA NAD VÁHOM – Mesto Dubnica nad Váhom získalo nenávratný finančný príspevok jeden milión eur na rekonštrukciu bývalej základnej školy (ZŠ) na Partizánskej ulici. Podľa primátora Petra Wolfa v nej chcú vytvoriť vzdelávacie a coworkingové centrum.

slovakia

left justify in out

Na projekte bude okrem mesta a Slovenskej technickej univerzity výraznou mierou participovať aj slovenský Smart Cities Klub v spolupráci s Čínskou medzinárodnou asociáciou pre hospodársku spoluprácu na Taiwane (CIECA). „Dubnica nad Váhom netrpí nedostatkom vzdelaných ľudí. Problémom však je, že odchádzajú inam, za príležitosťami, ktoré u nás zatiaľ chýbajú. Práve to by malo zmeniť vytvorenie nového Living Lab centra, coworkingového priestoru a startup inkubátora,“ vysvetlil Wolf.

 

img

 

Rekonštrukcia objektov by mala trvať približne 12 mesiacov. „Začiatok prác odhadujeme na august tohto roku. Na budove vymeníme okná, dvere, dokonca doplníme nové vstupy do objektu. Komplex zateplíme, doplníme rekuperačnou technikou a fotovoltickým systémom. Čiastočnými zmenami prejde aj dispozícia budovy a technické zariadenia ako vykurovanie, osvetlenie či zdravotechnika,“ priblížila Eva Granátová z oddelenia verejného obstarávania a strategického rozvoja mesta.

 

Pripravovaná spolupráca otvára mestu podľa primátora nové možnosti rastu v oblasti vzdelávania, vedy, výskumu a technologických inovácií na nadnárodnej úrovni. „V Dubnici a jej okolí pôsobí množstvo zamestnávateľov z oblasti hi-tech, ktorých chceme prepojiť s tzv. mozgami z celého regiónu. A startupistom a budúcim podnikateľom zasa ponúknuť možnosť učiť sa od tých najlepších. S využitím know-how slovenského a taiwanského Smart Cities Klubu pôjde o neoceniteľnú príležitosť pre mesto i celý región. Zrozumiteľne povedané, má ísť o katalyzátor ambicióznych ľudí, ktorí sa chcú vzdelávať, pracovať alebo podnikať v oblasti moderných technológií,“ uzavrel Wolf.

 

Možno vás zaujme: TECHNIKA Apple končí s iPodmi! Ktorý model bol váš najobľúbenejší?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies