Ďubek je údajne najdrahšou letnou posilou Liberca

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 15:09 • 2 min
Ďubek je údajne najdrahšou letnou posilou Liberca

LIBEREC - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Tomáš Ďubek po dvanástich rokoch ukončil pôsobenie v MFK Ružomberok a jeho najbližším zamestnávateľom sa stane tím FC Slovan Liberec.

slovakia

left justify in out

Podľa informácie webu českého Sportu bude 27-ročný ofenzívny stredopoliar (nar. 22. januára 1987) najdrahšou letnou posilou klubu spod Ještěda, transferová suma sa odhaduje na 8 miliónov českých korún. Ďubek po úspešnej lekárskej prehliadke podpísal s Libercom zmluvu na dva roky s opciou. Informuje o tom agent Jozef Vengloš na webe svojej agentúry CSM-Agency. 

 

"MFK Ružomberok a FC Slovan Liberec sa dohodli na prestupe Tomáša Ďubeka," uvádza sa na oficiálnej internetovej stránke ružomberského klubu. Rodák zo Zvolena pôsobil v tíme spod Čebraťa od augusta 2002. Počas účinkovania v Ružomberku zažil ľavonohý futbalista v sezóne 2005/2006 majstrovské oslavy i zisk double, dve "kapitánske" éry, za ročník 2012/2013 ho vyhlásili za najlepšieho futbalistu najvyššej slovenskej súťaže. Na konte má jeden štart v najcennejšom drese, za Slovensko nastúpil v júni 2013 vo Vaduze proti Lichtenštajnsku v kvalifikácii MS 2014. 

 

"Transfer sa doriešil v utorok. O konkrétnej sume za prestup Ďubeka nebudem rozprávať. Medzi klubmi je dohoda, že tieto náležitosti sa nebudú zverejňovať. Náš kapitán bol na predaj a pripravený na prestup, toto je len zavŕšenie snáh. Po dvanástich rokoch prišiel čas, aby sa posunul ďalej. Za jeho pôsobenie u nás mu ďakujem a želám Tomášovi všetko najlepšie v drese Liberca," uviedol na stredajšej tlačovej besede generálny riaditeľ ružomberského klubu Ľubomír Golis na adresu dlhoročnej opory mužstva. 

 

Staronový kormidelník MFK Ružomberok Ladislav Šimčo v tejto súvislosti poznamenal: "Pre trénera nie je príjemná informácia dozvedieť sa o odchode hráča tri dni pred ligovým zápasom. Tomášovi to prajem, je to posun v jeho profesionálnej kariére. Verím, že to bude pre neho dobrý krok. V Ružomberku to bola vodcovská osobnosť, mužstvu bude chýbať." 

 

Tomáš Ďubek je už tretím slovenským futbalistom, ktorého v lete angažoval liberecký klub. Do tohto českého tímu, ktorý obsadil 4. miesto v uplynulej sezóne 2013/2014 a "čerstvo" ho vedie z lavičky slovenské duo kormidelníkov Samuel Slovák - Jozef Valachovič, pribudli nedávno aj skúsený Branislav Obžera ako aj najlepší strelec minulého ročníka II. ligy Michal Hamuľak z MFK Zemplín Michalovce. 

 

Slovan Liberec nastúpi v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti slovenskému tímu MFK Košice. Prvý duel je na programe 17. júla na Slovensku, odveta o týždeň na severe Česka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona