Dubajské letisko prestihlo počtom cestujúcich londýnske Heathrow

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:18 • 2 min
Dubajské letisko prestihlo počtom cestujúcich londýnske Heathrow

DUBAJ - Služby dubajského letiska v Spojených arabských emirátoch (SAE) využilo vlani 70,5 milióna cestujúcich medzinárodných liniek.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom americký denník Wall Street Journal (WSJ) z dnešnej správy letiska. Počet cestujúcich medziročne vzrástol o 6 %, čím Dubaj predstihol výkon medzinárodného letiska Heathrow, ktoré vlani odbavilo 68,1 milióna cestujúcich.
     

V službách cestujúcim na domácich a medzinárodných linkách však patrí prvenstvo americkému letisku Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.
     

WSJ uviedol, že dubajské letisko predstihlo Heathrow napriek tomu, že sa vlani 80 dní predlžovala jeho pristávacia a odletová dráha a prevádzka na ňom bola celý čas obmedzená.
     

K využívaniu letiska ako prestupovej stanice do mnohých destinácií sveta prispieva vo veľkej miere spoločnosť Emirates, ktorej centrála je v Dubaji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies