Dubaj zaujal postoj proti privátnym kryptomenám zákazom anonymitných kryptomien

NETKY.SK • 9 Február 2023, 13:15 • 2 min
Dubaj zaujal postoj proti privátnym kryptomenám zákazom anonymitných kryptomien

Dubaj, jedno z najvyspelejších miest na svete s ohľadom na technológie a inovácie, nedávno zaujalo kontroverzný postoj voči anonymným kryptomenám. Mesto zakázalo používanie kryptomien, ktoré umožňujú zvýšenie anonymitnosti transakcií, ako napríklad Monero, ZCash a Dash.

slovakia

left justify in out

Tento krok je čiastočne motivovaný snahou o ochranu finančnej stability a bojom proti kriminalite, pretože anonymné kryptomeny sú často používané na nelegálne aktivity, ako je šmuggling, vydieranie a pranie špinavých peňazí.

 

Vedúci odborníci na kryptomeny však vyjadrili pochybnosti o účinnosti tohto zákazu, pretože technológia blockchain umožňuje udržiavať anonymitu aj v prípade, že konkrétne kryptomeny sú zakázané.

 

Dubajská vláda však verí, že táto opatrenie pomôžu zlepšiť celkovú transparentnosť a bezpečnosť transakcií v kryptosvete. V súčasnosti však nie je jasné, ako bude tento zákaz implementovaný a či bude mať vplyv na celosvetové trhy s kryptomenami.

V každom prípade, tento krok Dubaja ukazuje, že regulácia kryptomien stále nie je jednoznačná a že vlády po celom svete sa snažia nájsť spôsob, ako riadiť tento rýchlo sa rozvíjajúci a neustále sa meniaci sektor.

 

Originálny článok v angličtine si môžete prečítať tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona