Dubaj bude prvým miestom na svete so štátnou kryptomenou

NETKY.SK • 2 Október 2017, 19:00 • 2 min
Dubaj bude prvým miestom na svete so štátnou kryptomenou

DUBAJ – Podľa správ miestnych spravodajských médií, sa vláda v Dubaji rozhodla vydať vlastnú kryptomenu s názvom emCash. Nová kryptomena sa bude používať na úhradu vládnych a mimovládnych služieb.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Aliho Ibrahima, zástupcu generálneho riaditeľa pre dubajskú ekonomiku, sa bude token považovať za zákonné platidlo za rôzne vládne a mimovládne služby, od každodennej kávy a školského poplatku pre deti až po poplatky za služby a prevody peňazí.

 

img

 

Dubaj prijal technológiu blockchain

Flexibilita a pohodlie, ktoré kryptomeny prinášajú, sú pre Dubaj výhodné. Vláda je veľkým zástancom technológie blockchain a považuje ju za ďalšiu hlavnú vlnu technológií, pri ktorej v budúcnosti nechcú chýbať.

"Rýchle prostredie a neuveriteľná ochota prijať inovatívne technológie urobili z Dubaja ideálne miesto pre podnikanie," dodal Ibrahim."Tento projekt je skvelým príkladom ambícií, s ktorými sme sa tu stretli, spoločne vytvárame úplne nový hospodársky ekosystém. Bude využívať technológiu reťazca blokov, aby boli finančné transakcie lacnejšie, rýchlejšie a bezpečnejšie."

 

img

 

Technológia blockchain, ako systém pre množstvo rôznych služieb, bola v tejto arabskej krajine masovo prijatá. Dubaj sa snaží stať centrom finančných technológií pre východný svet a dokonca nedávno podpísal dohody, ktoré umožňujú predaj nehnuteľností výlučne za Bitcoiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona