Dušan Švantner sa bude uchádzať o post predsedu SNS

NETKY.SK • 21 September 2010, 13:05 • 2 min
Dušan Švantner sa bude uchádzať o post predsedu SNS

Dušan Švantner sa bude uchádzať o post predsedu SNS

slovakia

left justify in out

img

Terajší podpredseda SNS Dušan Švantner sa v sobotu 25. septembra bude na sneme tejto politickej strany uchádzať o post predsedu. Oznámil to oficiálne dnes na tlačovej besede v Banskej Bystrici. Na začiatku snemu vyzve delegátov, aby voľby predsedu SNS boli tajné. Len tak sa podľa neho budú môcť slobodne rozhodnúť, ktorý z kandidátov bude najvhodnejším pre vedenie strany v najbližšom období.
"Najvážnejší dôvod je ten, že mám obavu, že by sa mohlo stať, že po ďalších voľbách sa SNS nedostane do parlamentu a nebude môcť pomôcť slovenskému národu pri riešení ťažkých problémov. Ja to cítim ako povinnosť, aby SNS získala v budúcom období trochu inú povesť ako ju má teraz," uviedol Švantner hlavné dôvody, pre ktoré sa rozhodol kandidovať na post šéfa SNS.
Dodal, že posledné parlamentné voľby, v ktorých SNS získala 5,07 percenta hlasov, považuje za neúspech. Strana stráca potenciál a voliči, s ktorými hovoril, čakajú na sneme personálne zmeny. Má obavu, že sa strana znovu dostáva do podobnej situácie ako v roku 2002, kedy v nej došlo k rozkolu. Bol to on, kto potom pred šiestimi rokmi inicioval a realizoval zmier Jana Slotu a Anny Belousovovej, ktorí už tiež avizovali záujem o post predsedu strany. Voľba predsedu nemôže byť podľa Švantnera o nenávisti medzi kandidátmi, ale o ich analýze a výbere toho, kto bude viesť SNS do budúcich parlamentných volieb. Podľa neho sú v SNS minimálne tri tábory a všetci kandidáti na post jej predsedu majú svojich priaznivcov. Vo voľbách si verí a ak neuspeje, stranu neopustí a nezaloží novú, ako to podľa neho chce urobiť v prípade neúspechu Belousovová. Slota by urobil lepšie, keby splnil sľub a na predsedu už nekandidoval. Sú však členovia, ktorí si na neho zvykli a chcú, aby naďalej viedol stranu, uzavrel Švantner.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies