DSS vlani zmenilo 24,8 tisíca sporiteľov

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 09:42 • 2 min
DSS vlani zmenilo 24,8 tisíca sporiteľov

BRATISLAVA - Dôchodkovú správcovskú spoločnosť (DSS) počas minulého roka zmenilo vyše 24,8 tisíc sporiteľov. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

slovakia

left justify in out

Poisťovňa pritom vlani vydala takmer 28,1 tisíc akceptačných listov, ktoré sú potrebné na zmenu správcu penzijných úspor. Akceptačný list vydala Sociálna poisťovňa 15 osobám za poplatok 16 eur.

 

Išlo totiž o sporiteľov, ktorí boli v tomto systéme menej ako jeden rok, resp. menej ako jeden rok uplynul od toho, ako naposledy zmenili dôchodkového správcu. Zvyšné akceptačné listy vystavila poisťovňa sporiteľom bezplatne. Vo fondoch DSS si v súčasnosti sporí na svoju penziu približne 1,34 mil. osôb.


Od začiatku roka 2009 je možné zmeniť dôchodkovú správcovskú spoločnosť kedykoľvek. Pri zmene DSS je pritom potrebný akceptačný list, ktorý vydáva Sociálna poisťovňa. Ide o potvrdenie o tom, že sporiteľ splnil podmienky na bezplatnú zmenu DSS alebo za vydanie tohto potvrdenia zaplatil 16 eur. V súčasnosti je pritom bezplatná zmena dôchodkovej spoločnosti možná v ročných intervaloch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona