Držiteľ parkovacieho preukazu ZŤP môže žiadať o odpustenie diaľničného poplatku

NETKY.SK • 18 Február 2015, 17:26 • 2 min
Držiteľ parkovacieho preukazu ZŤP môže žiadať o odpustenie diaľničného poplatku

BRATISLAVA - V minulom roku mohli spoplatnené cesty využívať bez úhrady diaľničnej známky len osoby, ktoré dostávali štátny príspevok na palivo pre vozidlo.

slovakia

left justify in out

Po novom už môže o oslobodenie od diaľničného poplatku požiadať každý držiteľ parkovacieho preukazu ZŤP. TASR o tom informoval hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michal Fúrik.
     

"Stačí, aby automobil, ktorý chce žiadateľ oslobodiť od povinnosti úhrady, vopred zaregistroval zaslaním žiadosti na adresu Národnej diaľničnej spoločnosti," priblížil hovorca NDS. Ako dodal, držitelia platného parkovacieho preukazu ZŤP, ktorí doručili úplnú žiadosť o oslobodenie vozidla od úhrady diaľničnej známky, môžu používať vymedzené úseky diaľnic a rýchlostných ciest bezplatne. Fúrik zároveň upozornil, že parkovací preukaz ZŤP alebo kópiu žiadosti o oslobodenie je potrebné mať počas jazdy vždy vo vozidle. "Dokladmi je potrebné sa preukázať pri prípadnej kontrole. Písomné potvrdenie o registrácii zasiela Národná diaľničná spoločnosť po spracovaní v elektronickom systéme," vysvetlil.
     

Žiadosť o oslobodenie od diaľničného poplatku a ďalšie užitočné informácie nájdu záujemcovia na internetovej stránke dialnicnenalepky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies