Držiteľ double Duda verí, že si zahrá na ME vo Francúzsku

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 16:40 • 2 min
Držiteľ double Duda verí, že si zahrá na ME vo Francúzsku

BRATISLAVA - V 27-člennej širšej nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka na záverečnú prípravu na majstrovstvá Európy ME do Francúzska je Ondrej Duda jeden z tria hráčov (ďalšími sú Stanislav Šesták z Ferencvárosu Budapešť a Matúš Bero z AS Trenčín, pozn.), ktorí si v sezóne 2015/2016 vychutnali zisk cenného double - prvenstva v ligovej súťaži i národnom pohári.

slovakia

left justify in out

Počas tretej sezóny pôsobenia to talentovaný 21-ročný stredopoliar (nar. 5. decembra 1994) dokázal v poľskej Legii Varšava, v tomto tíme Ekstraklasy účinkuje už od februára 2014. "Ja som to zažil teraz prvýkrát v kariére. Double je double. Chutí to naozaj super, všetci sme z toho šťastní - aj klub a celá Varšava. Oslavovali sme 100. výročie od založenia klubu a všetci už od začiatku sezóny čakali, že príde ten double a bude sa veľkolepo oslavovať. Spokojnosť je určite obrovská, získali sme všetko, čo sa dalo. Teraz budeme hrať o skupinovú fázu Ligy majstrov, verím, že sa do nej kvalifikujeme," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA Ondrej Duda.


Bývalý hráč Košíc sa v súčasnosti pripravuje s A-tímom SR v rakúskom Windischgarstene. "Na slovenskú reprezentáciu a spoluhráčov som sa veľmi tešil, pocity už na zraze v Senci boli veľmi dobré. Je to niečo iné ako hrať v klube. Máme pred sebou skvelý záverečný turnaj majstrovstiev Európy, potrebujeme sa však dobre pripraviť," povedal kreatívny záložník a pokračoval: "Na sústredení v Rakúsku sa bude ešte veľa trénovať, s tým treba rátať. Niektorým hráčom sa klubová sezóna skončila skôr, iným až teraz. Pár chalanov dlhšie netrénovalo, iní zasa zaberali až doteraz. Je potrebné všetko nejako skĺbiť. Tréneri sa o to určite postarajú a bude to dobré."


Rodák zo Sniny privítal skutočnosť, že v Kozákovej nominácii figurujú aj traja futbalisti zo slovenskej reprezentácie do 21 rokov - Milan Škriniar, Matúš Bero a Adam Zreľák. "Keď prišli, je to len dobré. Zdravá konkurencia. Do mužstva pribudli nové tváre, nová energia. Myslím si, že nebudú mať problém zapadnúť do tímu," vyjadril sa na ich adresu Duda, ktorý dosiaľ odohral v najcennejšom drese 9 zápasov a strelil jeden gól.

 

Ďalšie štarty i presné zásahy si môže priprísať ešte v máji - v dvoch tohtotýždňových medzištátnych prípravných súbojoch proti národnému tímu Gruzínska (hrá sa v piatok 27. mája o 17.30 h v rakúskom Welse) a úradujúcemu svetovému šampiónovi Nemecku (v nedeľu 29. 5. o 17.45 h v nemeckom Augsburgu). Na otázku, čo hovorí na skutočnosť, že tieto dva duely sa uskutočnia za 48 hodín, Duda odpovedal: "Je to nezvyklé. V našom kádri však figuruje až 27 futbalistov, tréner Kozák má dobrý výber a určite to dobre poskladá. Za dva dni tie dva zápasy zvládneme."


Po spomenutom dueli v Nemecku zúžia tréneri slovenskej reprezentácie káder o štyri mená. Technický stredopoliar chce samozrejme byť v konečnej 23-člennej nominácii na kontinentálny šampionát do Francúzska. "Samozrejme, že istotu nemám. Ale veriť si treba. Preto aj ja verím, že sa tam dostanem a kouč Kozák ma zoberie. Zaručené miesto na majstrovstvá Európy nemá však nikto, všetci o miesta bojujeme. Hlavné je, aby sme zdravo bojovali, utvorili pohodu a partiu okolo toho, aká bola v kvalifikačnom cykle. Myslím si, že to je veľmi dôležité," dodal pre SITA Ondrej Duda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona