Drvivá väčšina Petržalčanov žiada riešiť systém parkovania

NETKY.SK • 16 September 2015, 11:38 • 2 min
Drvivá väčšina Petržalčanov žiada riešiť systém parkovania

BRATISLAVA – Viac ako 90 percent obyvateľov Petržalky trápi situácia s parkovaním. V prieskume, ktorý pre petržalskú samospráva zrealizovala agentúra Polis Slovakia, označili Petržalčania nedostatok parkovacích miest za najväčší problém tejto mestskej časti.

slovakia

left justify in out

V prieskume odpovedalo v dňoch 25. až 29. augusta 800 obyvateľov Petržalky.

 

"Až 89 percent Petržalčanov si myslí, že ľudia, ktorí majú v mestskej časti trvalý pobyt, by mali mať zaručené, že svoje parkovacie miesto si vždy nájdu," informovala o výstupe z prieskumu hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

 

Práve uprednostnenie rezidentov chce Petržalka zaviesť od začiatku roku 2016 prostredníctvom nového parkovacieho systému na svojom území. "S takýmto krokom podľa prieskumu súhlasí 73 percent obyvateľov mestskej časti," uviedla Platznerová. O tom, či bude v Petržalke platiť nový parkovací systém, majô rozhodnúť miestni poslanci na zastupiteľstve 22. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies