Družka strelca z Montrouge zmizla 4. januára v turecko-sýrskom pohraničí

NETKY.SK • 10 Január 2015, 20:54 • 2 min
Družka strelca z Montrouge zmizla 4. januára v turecko-sýrskom pohraničí

ISTANBUL - Družka útočníka, ktorý vo štvrtok v Paríži smrteľne postrelil mladú policajtku a v piatok vraždil a zadržiaval ľudí v obchode s kóšer potravinami, podľa všetkého pricestovala 2. januára do Turecka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na zdroje v tureckých tajných službách.
      

Nemenovaný predstaviteľ tureckých tajných služieb dnes pre agentúru AP potvrdil, že žena s rovnakým menom ako družka Amédyho Coulibalyho pricestovala 2. januára do Istanbulu. Dodal, že žena sa podobala na Hayat Boumeddienovú, ktorej fotografiu pri vyhlasovaní pátrania zverejnila francúzska polícia.
      

Turecké úrady sa domnievajú, že žena podobná Boumeddienovej cestovala 4. januára do mesta Šanliurfa v blízkosti spoločných hraníc so Sýriou a "potom zmizla".
      

Boumeddienová je podľa francúzskej polície podozrivá zo spoluúčasti na štvrtkovej streľbe na juhoparížskom predmestí Montrouge, kde bola smrteľne postrelená mladá policajtka a vážne zranený jej kolega. Hlavným podozrivým z útoku je Coulibaly, s ktorým Boumeddienová v roku 2009 uzavrela manželstvo podľa moslimských zvyklostí, platnosť takéhoto manželstva však francúzsky štát neuznáva, upozornila agentúra Reuters.
      

Boumeddienová je podľa polície podozrivá aj zo spoluúčasti na piatkovom vzatí rukojemníkov v obchode s kóšer potravinami v 12. parížskom obvode, kde Coulibaly zastrelil štyroch ľudí. Coulibalyho v piatok podvečer pri zásahu v obchode zlikvidovala elitná policajná jednotka.
      

Polícia označila "vdovu" po Coulibalym za nebezpečnú a upozornila, že je ozbrojená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies