Druhý zadržaný muž podozrivý z útoku v Štokholme, je už na slobode

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 06:54 • 2 min
Druhý zadržaný muž podozrivý z útoku v Štokholme, je už na slobode

ŠTOKHOLM - Druhý muž, ktorého zadržali uplynulú nedeľu v súvislosti s nedávnym útokom nákladným autom v Štokholme, už nie je podozrivý a dnes večer ho prepustili z vyšetrovacej väzby.

slovakia

left justify in out

Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na švédsku prokuratúru. Útok v pešej zóne v centre švédskej metropoly si 7. apríla vyžiadal štyroch mŕtvych a 15 zranených, z ktorých jeden je ešte stále v nemocnici. K spáchaniu tohto činu sa priznal 39-ročný Uzbek Rachmat Akilov, ktorého zadržali a umiestnili do vyšetrovacej väzby, kde zostane do 11. mája.

 

Akilov podľa vyšetrovateľov sympatizoval s extrémistickými skupinami. V roku 2015 sa pokúsil dostať do Sýrie, kde sa chcel pridať k džihádistickej skupine Islamský štát (IS).

 

V súvislosti s útokom plánuje švédska vláda v zrýchlenom konaní sprísniť protiteroristickú legislatívu. Doposiaľ je vo Švédsku zakázané len bojovať v radoch teroristických skupín a financovať teroristické organizácie, nie však k nim patriť.

 

Štokholmský útok bol štvrtým svojho druhu v Európe za ostatných 12 mesiacov. Vozidlá boli proti civilistom predtým použité v Londýne, Berlíne a Nice.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona