Druhý útok zraloka na surfistu v Austrálii v priebehu dvoch dní

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 06:31 • 2 min
Druhý útok zraloka na surfistu v Austrálii v priebehu dvoch dní

SYDNEY - Úrady nariadili zatvoriť niektoré pláže na východnom pobreží Austrálie. Príčinou je dnešný druhý útok žraloka na surfera v priebehu 48 hodín v štáte Nový Južný Wales, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Druhý incident sa na rozdiel od predchádzajúceho zaobišiel bez zranení. Podľa záchranárov žralok zaútočil na 51-ročného surfera pri obci Lennox Head ležiacej 200 kilometrov južne od Brisbane a zhodil ho do vody, zahryzol sa však iba do jeho surfovacej dosky. Mužovi sa podarilo doplávať na breh.

 

Oveľa horšie dopadol vo štvrtok asi desať kilometrov južnejšie 32-ročný surfer, ktorému sa žralok zahryzol do oboch nôh. Muž utrpel vážne zranenia a jeho stav je stále kritický.

 

Po týchto incidentoch začali záchranári v oblasti hliadkovať na jet ski. Na záberoch jednej televíznej stanice zhotovených z vrtuľníka je vidieť, ako pri pláži krúži štvormetrový žralok biely. Sufrovacia súťaž detí, plánovaná na dnes na pláži pri Lennox Head, bola zrušená.

 

V uplynulých rokoch zabili žraloky pri pláži Lighthouse, kde došlo k štvrtkovému incidentu, dvoch ľudí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies