Druhý úsek diaľnice D1 Jánovce – Jablonov otvoria v pondelok

NETKY.SK • 26 November 2015, 10:36 • 2 min
Druhý úsek diaľnice D1 Jánovce – Jablonov otvoria v pondelok

POPRAD – Druhý úsek diaľnice D1 Jánovce – Jablonov s dĺžkou 9,5 kilometra bude otvorený v pondelok 30. novembra.

slovakia

left justify in out

Ide o pokračovanie prvého úseku diaľnice, ktorý je v prevádzke od októbra. Súčasťou diaľničného obchvatu mesta Levoča je dvojrúrový tunel Šibenik (588 m) a veľké odpočívadlo Levoča prístupné z obidvoch smerov. Ako informuje Národná diaľničná spoločnosť (NDS) na svojej internetovej stránke, motoristi na trase od Jánoviec po Jablonov ušetria dvanásť minút v porovnaní s jazdou po ceste prvej triedy I/18. Otvorením levočskej diaľnice dostanú k dispozícii súvislý 120-kilometrový úsek od Ivachnovej po Fričovce.

 

Nazrieť do nového diaľničného tunela Šibenik mala verejnosť možnosť ešte začiatkom októbra počas Dňa otvorených dverí. NDS vtedy návštevníkom predstavila osobité zákonitosti tunela, obzrieť si mohli všetky dôležité prvky vybavenia tunela, od svetelnej signalizácie, značenia, únikových ciest, telefónov, hasiacich zariadení až po reproduktory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies