Druhý sociálny balík by mal podľa premiéra pomôcť aj podnikateľom

NETKY.SK • 14 December 2014, 15:12 • 2 min
Druhý sociálny balík by mal podľa premiéra pomôcť aj podnikateľom

BRATISLAVA - Pri druhom sociálnom balíku, ktorý plánuje na budúci rok vládny Smer-SD, by si mali prísť na svoje aj podnikatelia. Naznačil to v dnešnej diskusnej relácii V politike na TA3 premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Filozofia je, aby sme balík orientovali na podporu rastu zamestnanosti," povedal o sociálnom balíku. Vláda podľa neho nezabúda na to, že podnikatelia vytvárajú pracovné miesta. Druhý sociálny balík by mal Smer-SD predstaviť po 31. marci 2015. Vtedy už bude totiž podľa premiéra jasné, s akým finančným objemom bude môcť kabinet pracovať.
      

Fico zároveň zopakoval, že jeho vláda mieni naďalej bojovať s korupciou. Opätovne zdôraznil, že mu v Smere-SD ani vo vláde nestojí nikto za to, aby poškodzoval jeho meno alebo meno strany. Avizoval razantné konanie v prípade všetkých vecí, ktoré sa objavia. "Do žiadneho kúta sa nebudeme schovávať," povedal.
      

Pripomenul prijatú novelu zákona o verejnom obstarávaní, ktorá zakazuje schránkovým firmám s nejasnými vlastníkmi účasť na tendroch. "A pôjdeme ďalej," vyhlásil predseda vlády. Do troch mesiacov majú prísť ďalšie návrhy, ktoré budú približovať štát k informáciám o tom, kto je konečným užívateľom výhod v schránkových firmách.
      

Vyzdvihol stabilitu svojej vlády a poukázal, že k nej neexistuje reálna alternatíva. Opozícia podľa neho navodzuje chaos. "Okrem chaosu nevie opozícia ponúknuť nič," vyhlásil. Opozíciu skritizoval aj za balkanizáciu, ktorú podľa neho navodzuje na protestoch proti korupcii. Proti demonštráciám premiér podľa vlastných slov nič nemá.
      

V súvislosti s protestom zdravotných sestier a pôrodných asistentiek povedal, že nevie garantovať sestrám v súkromných zariadeniach rovnaké platy ako sestrám napríklad vo fakultnej nemocnici. "Vieme garantovať len minimálnu mzdu," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona