Druhý proces s Tymošenkovou sa nezačal ani na 25. pokus

NETKY.SK • 23 September 2013, 11:02 • 2 min
Druhý proces s Tymošenkovou sa nezačal ani na 25. pokus

CHARKOV - Ukrajinský súd dnes opäť odročil druhý proces s väznenou Juliou Tymošenkovou, v ktorom expremiérka čelí obvineniam z daňových únikov a sprenevery. Pozorne sledovaný proces sa tak nezačal ani na 25. pokus, oznámila agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Sudca v Charkove na východe Ukrajiny rozhodol o odklade procesu na 25. októbra, keďže obžalovaná opäť neprišla na pojednávanie, čo - rovnako ako v predchádzajúcich prípadoch - oficiálne zdôvodnila svojím zlým zdravotným stavom. Nový proces je založený na obvineniach, ktoré siahajú do 90. rokov, keď Tymošenková riadila veľkú firmu na obchodovanie so zemným plynom. Pokračovanie súdneho konania sa opakovane odkladá už od apríla 2012.

Politickú súperku proruského ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča v októbri 2011 odsúdili v prvom procese na sedem rokov väzenia za zneužívanie úradných právomocí kvôli podpísaniu údajne nevýhodnej zmluvy o dodávkach zemného plynu s Ruskom.

V prípade usvedčenia zo sprenevery a daňových únikov hrozí 52-ročnej líderke prozápadnej opozície ďalších 12 rokov väzenia. Tymošenková označuje obvinenia vznesené v oboch procesoch i ďalšie voči nej otvorené kauzy za vykonštruované a politicky motivované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies