Druhý prípad výskytu vtáčej chrípky sa ešte nepotvrdil

NETKY.SK • 12 November 2016, 17:28 • 2 min
Druhý prípad výskytu vtáčej chrípky sa ešte nepotvrdil

VIEDEŇ/BREGENZ - V rozpore s očakávaním sa zatiaľ nepodarilo ani potvrdiť, ani vyvrátiť podozrenie z výskytu vtáčej chrípky na ďalšej hydinovej farme v rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersko.

slovakia

left justify in out

Prítomnosť patogénneho subtypu vírusu H5N8 analýza odobratých vzoriek jednoznačne nepotvrdila, preto dnes zaslali ďalšie vzorky do laboratória, z ktorého sa výsledky novej analýzy očakávajú v pondelok.


Informovala o tom tlačová agentúra APA s odvolaním sa na oficiálne zdroje.


Až do vyjasnenia situácie zostane inkriminovaná farma uzavretá, navyše sa pozorne bude sledovať ďalší vývoj na statku neďaleko rakúsko-nemeckej štátnej hranice. Utratenie asi 4000 kusov hydiny tu zatiaľ odložili.


V Rakúsku sa v uplynulých dňoch potvrdil výskyt vtáčej chrípky nielen u najmenej desiatich exemplárov divokého vtáctva v okolí Bodamského jazera, ale aj na jednej z hydinových fariem. Rovnaké ochorenie však skoncovalo aj s operencami v Nemecku a Švajčiarsku, prípady hlásili aj z Maďarska, Poľska, Chorvátska a Slovinska.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona