Druhý pokus: SegWit2x bude 28. decembra

NETKY.SK • 27 December 2017, 16:57 • 2 min
Druhý pokus: SegWit2x bude 28. decembra

LONDÝN – Zdá sa, že kontroverzný návrh na zmenu škálovania Bitcoinu sa predsa len na druhý pokus uskutoční. Podľa informácií oficiálnej internetovej stránke projektu by k SegWit2x malo dôjsť už zajtra 28.decembra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Okolo projektu SegWit2x boli dlhé mesiace v komunite používateľov Bitcoinu rôzne diskusie a boje. Nakoniec v novembri došlo v poslednej chvíli k jeho zrušeniu, avšak k hard forku by malo dôjsť na bloku číslo 501451. Aktuálne bol vyťažený blok číslo 501287.

 

Zakladateľ a vedúci projektu projektu Jaap Terlouw na svojej internetovej stránke uviedol, že hard fork sa zameriava na riešenie otázok okolo "transakčnej rýchlosti a poplatkov v rámci siete Bitcoin" a dodáva, že v súčasnosti je Bitcoin "takmer nemožné použiť ako platobný prostriedok."

 

img

Jaap Terlouw

 

Terlouw tiež sľúbil, že okrem bežnej praxe, keď sa držiteľom Bitcoinu pripíše nová kryptomena B2X s rovnakým zostatkom, dostanú aj "pomerný počet Bitcoinov ako odmenu za ich angažovanosť vo vývoji."

 

Na stránke projektu sú uvedené konkrétne burzy a ďalšie platfromy, ako oficiálny podporovatelia hard forku. Nájdete tam aj plán projektu, ktorý obsahuje funkcie, ako napríklad podpora siete Lightning Network, inteligentné zmluvy a nakoniec anonymné transakcie.

 

img

 

Keď sa 19.decembra objavili prvé náznaky obnovenia projektu SegWit2x, futures ceny kryptomeny B2X zaznamenali okamžitý nárast z 200 na takmer 600 dolárov. Tento trend zostáva stabilným, keďže rovnako to bolo aj pri zrode Bitcoinu Cash alebo Bitcoinu Gold.

 

Pre držiteľov Bitcoinu je kľúčovým prínosom nových verzí tejto kryptomeny, alebo hard forkov, duplikácia ich podielov BTC v novej kryptomene v čase spustenia každého z nich. To im prináša doslova peniaze za nič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona