Druhý podozrivý z plánovania teroristického útoku v Essene je na slobode

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 09:49 • 2 min
Druhý podozrivý z plánovania teroristického útoku v Essene je na slobode

ESSEN - Nemecká polícia prepustila na slobodu aj druhého muža zadržaného cez víkend v súvislosti s hrozbou teroristického útoku v meste Essen.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie daného prípadu však pokračuje, informovala dnes ráno bez uvedenia podrobností tamojšia policajná hovorkyňa.

Polícia zadržala v sobotu dvoch mužov v súvislosti s teroristickým poplachom v jednom z nákupných stredísk v Essene, ktoré zostalo v ten deň preventívne zatvorené. Prvého zo zadržaných prepustila ešte v sobotu večer.

Podľa údajov agentúry DPA neboli títo muži podozriví ako priami aktéri, ale len ako kontaktné osoby údajného pôvodcu hrozby. Za toho je považovaný vyznávač fundamentalistickej formy islamu, známej ako salafizmus, z mesta Oberhausen, o ktorého sa už dlhšie zaujímali nemecké orgány.

Minister vnútra v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko Ralf Jäger cez víkend zdôraznil, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by "sa konkrétne začalo s realizáciou alebo prípravou" útoku, ktorého terčom malo byť podľa zistení Spolkového úradu na ochranu ústavy (BfV) essenské nákupné stredisko Limbecker Platz. Obchody v tomto komplexe by mali byť dnes opäť otvorené.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies