Druhý pilot havarovaného lietadla pracoval pre Germanwings od septembra 2013

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 11:45 • 2 min
Druhý pilot havarovaného lietadla pracoval pre Germanwings od septembra 2013

FRANKFURT NAD MOHANOM - Druhý pilot havarovaného lietadla spoločnosti Germanwings bol u nej zamestnaný od septembra 2013. Až do nešťastia mal nalietaných 630 hodín, uviedol dnes hovorca Lufthansy, materskej spoločnosti Germanwings.

slovakia

left justify in out

Predtým, ako sa zamestnal u nízkonákladových aerolínií, absolvoval školu pre pilotov dopravných lietadiel v Brémach. Ďalšie podrobnosti o druhom pilotovi Lufthansa zatiaľ nezverejnila. Spoločnosť Germanwings už predtým oznámila, že kapitán lietadla bol veľmi skúsený pilot. Za sebou mal viac ako desať rokov u Lufthansy a Germanwings a s Airbusom A320 nalietal vyše 6000 letových hodín.

 

 

Pamiatku obetí si dnes na úvod svojho zasadania uctili poslanci nemeckého Spolkového snemu minútou ticha. Jeho predseda Norbert Lammert sa poďakoval záchranárom na mieste nešťastia a predstaviteľom jednotlivých krajín za prejavy sústrasti.

 

Pri utorňajšom leteckom nešťastí v členitom horskom regióne na juhu Francúzska zahynulo všetkých 150 ľudí na palube Airbusu A320.

 

Prokuratúra v Marseille avizovala dnes na 13.30 h tlačovú konferenciu, na ktorej zverejní najnovšie informácie o tejto tragédii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies