Druhý muž na Mesiaci Buzz Aldrin žaluje svoje deti aj bývalú manažérku

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 12:44 • 2 min
Druhý muž na Mesiaci Buzz Aldrin žaluje svoje deti aj bývalú manažérku

LONDÝN - Americký astronaut Buzz Aldrin zažaloval svoje dve deti aj bývalú obchodnú manažérku, pretože mu podľa neho ukradli peniaze a poškodzujú jeho odkaz. Jeho syn Andrew a dcéra Janice týždeň predtým požiadali súd o pridelenie kontroly nad jeho financiami.

slovakia

left justify in out

Podľa nich totiž otec potrebuje poručníkov, pretože s nimi nedokáže rozumne nakladať. Podľa detí trpí ich 88-ročný otec demenciou a Alzheimerovou chorobou. Začal sa vraj tiež stýkať s novými ľuďmi, ktorí ho chcú odcudziť od rodiny, a navyše rozhadzuje vo veľkom. Spor sa týka riadenia jeho súkromnej spoločnosti Buzz Aldrin Enterprises a neziskovej organizácie Share Space Foundation.

 

img

Americký astronaut Buzz Aldrin

Foto: TASR

 

Aldrin v žalobe tvrdí, že deti spolu s bývalou manažérkou Christinou Korpovou neoprávnene prevzali kontrolu nad jeho financiami, ako aj "vesmírnymi artefaktmi" v hodnote miliónov dolárov. Spravili tak vraj za účelom vlastného obohatenia sa. Deti v reakcii uviedli, že ich "neospravedlniteľná" žaloba zarmútila.

Buzz Aldrin bol súčasťou misie Apollo 11. Dňa 20. júla 1969 ako druhý človek vkročil na Mesiac, krátko po tom, čo tak spravil jeho kolega Neil Armstrong.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies