Druhý lavínový stupeň trvá vo Vysokých a Západných Tatrách

NETKY.SK • 8 Február 2017, 09:07 • 2 min
Druhý lavínový stupeň trvá vo Vysokých a Západných Tatrách

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Vo vysokohorskom teréne Vysokých a Západných Tatier pretrváva dnes mierne lavínové nebezpečenstvo, druhý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. V Nízkych Tatrách a Fatrách je vzhľadom na menšiu výšku snehovej pokrývky len malá hrozba lavínových zosuvov.

slovakia

left justify in out

"Nastala perióda chladnejšieho počasia s teplotami pod bodom mrazu a bez nového snehu, ktorá snehovú pokrývku stabilizuje. Uvoľnenie lavín je možné najmä pri veľkom mechanickom zaťažení na strmých svahoch, kde bolo pôsobenie slnečného žiarenia minimálne," informoval TASR Pavel Krajčí zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby.

 

Dnes ráno bolo na horách prevažne jasno a v podhorí hmlisto. Za posledných 24 hodín nepripadol žiadny sneh.

 

Teplota vzduchu sa pohybovala od mínus desiatich do mínus troch stupňov Celzia. Na hrebeňoch fúkal juhovýchodný vietor s rýchlosťou do šesť metrov za sekundu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona