Druhý deň rokovania o rozpočte poslancov nelákal, v pléne ich bolo len pár

NETKY.SK • 6 December 2013, 14:07 • 2 min
Druhý deň rokovania o rozpočte poslancov nelákal, v pléne ich bolo len pár

BRATISLAVA - Rokovacia sála Národnej rady (NR) SR dnes zívala prázdnotou. V pléne sa v priebehu piatich rokovacích hodín prestriedalo len niekoľko poslancov.

slovakia

left justify in out

V plnom počte nebol počas ôsmeho rokovacieho dňa 27. schôdze ani Smer-SD, ani opozičné strany SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, SaS, OĽaNO. Chýbala aj väčšina členov vlády. V pléne sa už druhý deň rokovalo o zákone roka, o štátnom rozpočte. O návrhu začali poslanci rokovať vo štvrtok (5.12.) popoludní. Do rozpravy je prihlásených ešte 13 rečníkov. Vystupuje prevažne opozícia, ktorá kritizuje ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD), jeho rozpočet považuje za škodlivý pre slovenskú ekonomiku. Podľa opozície je postavený na jednorazových opatreniach, ktoré sa "rýchlo prejedia". Kažimír svoje opatrenia a rozpočet samotný obhajuje, vyzdvihuje najmä zníženie deficitu pod tri percentá.

Zástupcovia opozície nekritizovali len samotný návrh, ale aj neprítomnosť väčšiny poslancov Smeru-SD, členov vlády aj premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Zdôrazňovali, že návrh rozpočtu je zákonom roka a predseda vlády by nemal pri rokovaní o ňom v pléne chýbať.

Aj opozíciu však dnes v pléne zastupovalo len pár zákonodarcov. Niektorí z nich navrhli, aby sa rokovanie k rozpočtu skončilo predčasne, keďže klub Smeru-SD je už rozhodnutý, ako bude hlasovať a diskusia je preto zbytočná. Tieto návrhy neprešli, rozprava bude preto pokračovať aj na budúci týždeň. Po vyčerpaní vystúpení písomne prihlásených rečníkov bude možné prihlásiť sa do diskusie ešte ústne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona