Druhý deň Fashion LIVE! priniesol známe mená

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:10 • 2 min
Druhý deň Fashion LIVE! priniesol známe mená

BRATISLAVA - Druhý deň podujatia Fashion LIVE! v bratislavskej Starej tržnici patril vydareným kolekciám a obľúbeným dizajnérom a dizajnérkam. Po úvodnej prehliadke študentov VŠVU sa predstavili klobučníčka Eleonóra Gašková a značka We are not Sisters. Večer patril prezentáciám troch známych slovenských tvorcov - Michaely Ľuptákovej, Lenky Sršňovej a Borisa Hanečku.

slovakia

left justify in out

Podobne ako začiatok prvého dňa eventu, aj štvrtkové popoludnie sa v Starej tržnici nieslo v znamení mladistvej, kreatívnej módy. Ateliér 343 z bratislavskej Vysokej školy výtvarných umení predstavil osem nápaditých menších kolekcií, ktoré boli svieže, umelecké a odvážne, presne ako by študentské kolekcie mali vyzerať. Ako prvá svoju kolekciu ukázala Kristína Poláčková, ktorá vytvorila niekoľko krásnych, originálnych, no zároveň nositeľných modelov v sýtej červenej a ružovej. Po nej sa na móle predstavila talentovaná Ema Klein so svojou aktuálnou „leteckou“ kolekciou, vytvorenou pre ženy, ktoré chcú objavovať svet aj s potrebným nadhľadom. Dobrodružná línia v pieskových odtieňoch bola elegantná i športová, chic a veľmi plynulo prepájala historické motívy s modernými strihmi a materiálmi. Dvojicu hravých, veselých a mladistvých kolekcií predstavili Terézia Šišková a Lucia Švecová. Každá z dizajnérok sa pohrala s farbami, formou i materiálmi unikátnym spôsobom, či už pri tvorbe športovejších modelov v prípade Terézie Šiškovej alebo pri zaujímavých minimalistických sukniach a kabátoch Lucie Švecovej. Vzory na mólo konečne priniesla Zuzana Kedroňová, ktorá svoje jednoduché šaty obliekla do farebných skladačiek ako vytiahnutých z kaleidoskopu.


Zaujímavou a originálnou vložkou bola vo štvrtok prehliadka košickej umelkyne Eleonóry Gaškovej, ktorá pochádza z tradičnej klobučníckej rodiny. Jej kolekcia klobúkov priniesla klasické tvary v modernom prevedení, ale i futuristickejšie a unikátnejšie modely. Modelky oblečené v „šatách“ z obalu na oblečenie či z čiernej pásky predviedli klobúky hodné anglickej kráľovnej, ale i kúsok pripomínajúci čokoládovú kocku, baretky Brigitte Bardot či veľkú čiernu misku.


Obľúbená mladá návrhárka Michaela Ľuptáková priniesla do historických priestorov Starej tržnice elegantnú zimnú kolekciu, v ktorej hlavnú úlohu hrali pohodlné „oversized“ kabáty a jednoduché šaty na denné nosenie v pestrých farbách a slušivých strihoch. Mladá dizajnérka sa počas svojej tvorby naučila, čo majú jej zákazníčky rady, a vie to vytvoriť na milión spôsobov tak, aby to nikdy nebola nuda. Nikto však publikum neprebral tak efektne, ako veselá Lenka Sršňová, ktorá svoju prehliadku odštartovala nielen záplavou farieb a hravých vzorov, ale aj modelkou s dvoma živými bielymi pudlami, ktoré sa dokonalo hodili k jej uletenej tvorbe. Lenke jej plán vyšiel dokonale, chutní pudlíci si hneď získali plnú pozornosť i srdcia návštevníčok a návštevníkov a jej veľké sukne, športovejšie plášte a bodkované šaty zožali obrovský úspech.


Ten si vyslúžil i jeden z najlepších slovenských návrhárov Boris Hanečka, ktorý si tento rok pripravil bohatú, prepracovanú kolekciu plnú nositeľnejších i umeleckejších šiat, nohavíc, sukní a kabátov. Jedným zo zádrheľov, ktoré však trochu ubrali z nadšenia pre jeho novú líniu, bolo 45-minútové zdržanie, ktoré pri neskorom začiatku šou znamenalo, že jeho prehliadka začala o 22:45 a Boris mal čo robiť, aby svoje unavené publikum prebral k životu. Dramatický a pomerne pochmúrny začiatok s fashion filmom a úvodom, v ktorom sa na móle prešiel aj sám Hanečka so svojimi modelkami, odetými v tajomných čiernych modeloch, energiu tržnici veľmi nepridal. Hlavná časť šou však zaujala a nadchla, najmä vďaka krásnym, detailným modelom a efektným doplnkom, ktoré robia každú Hanečkovu kolekciu nezabudnuteľnou.


V piatok bude podujatie Fashion LIVE! pokračovať prehliadkami študentiek a študentov dizajnu odevu z českého Zlína, kolekciou holandskej dizajnérky Joelle Boers, slovenských návrhárok Veroniky Hložníkovej a Izabely Komjati a večer prehliadok ukončí Marcel Holubec W. Okrem prehliadok známych dizajnérov sa návštevníci môžu tešiť na finále Signal Fresh Fashion Contest, ktorý ocení talentovaných mladých návrhárov i udeľovanie Fashion LIVE! Awards pre najlepších slovenských tvorcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies