Druhý americký raketový torpédoborec vstúpil do Čierneho mora

NETKY.SK • 19 Február 2018, 06:00 • 2 min
Druhý americký raketový torpédoborec vstúpil do Čierneho mora

WASHINGTON - Raketový torpédoborec amerického námorníctva Carney, v sobotu prešiel cez Bosporský kanál v severnom smere, vstúpil do Čierneho mora a pripojil sa ku americkej vojenskej lodi Ross, ktorá sa už tam nachádza . Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Loď sa zúčastní na operáciách námornej bezpečnosti. Toto je uvedené v rozsiahlom vyhlásení tlačovej služby 6 flotily amerického námorníctva. Tlačová služba vyhlásila, že Carney "17. februára sa pripojila k raketovému torpédoborcu Ross v Čiernom mori pre vykonávanie námorných bezpečnostných operácii". "Vstup druhej lode námorníctva USA do Čierneho mora sa vykonáva v rámci harmonogramu, ktorý umožňuje americkému námorníctvu udržiavať prevádzkovú prítomnosť v regióne," uvádza sa v dokumente.

 

Raketový torpédoborec Carney patrí ku 6 flotile amerického námorníctva a je to štrnásta loď typu Arleigh Burke. Jej dĺžka je 154 metrov, vodotesnosť 9 tisíc ton. Torpédoborec uvedený do prevádzky v roku 1996, je vybavený systémom protiraketovej obrany Aegis, strelami Tomahawk a Harpoon, a tiež systémom protivzdušnej obrany, detekcie a útoku pod vodou. Môže niesť dva útočne vrtuľníky Sikorsky MH-60R. V súlade s ustanoveniami dohovoru Montreux v roku 1936, vojenské lode štátov, ktoré nie sú pri Čiernom mori v čase mieru, môžu byť v Čiernom mori najviac 21 dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona