Druhú pobočku Be Cool Sports Kids Academy otvorili Barteková s Korčokom

NETKY.SK • 17 December 2014, 19:26 • 2 min
Druhú pobočku Be Cool Sports Kids Academy otvorili Barteková s Korčokom

BRATISLAVA - Strelkyňa Danka Barteková a predseda Slovenského atletického zväzu (SAZ) Peter Korčok spoločne so zástupcami spoločnosti v stredu v bratislavskom obchodnom centre Bory Mall slávnostne otvorili druhú pobočku Be Cool Sports Kids Academy.

slovakia

left justify in out

Športovo-vzdelávacie centrum, ktoré má napomáhať pri vývoji detí od troch mesiacov do približne ôsmich rokov, funguje od roku 2013 aj v OC Retro v Ružinove. 
     

Akadémia bude od januára organizovať kurzy zamerané na psychomotorický vývin dieťaťa a športové aktivity pre deti spoločne s ich rodičmi. "Dva roky sme pracovali na realizácii celého projektu. Našim cieľom je vyvrátiť tvrdenie, že šport sa v dnešných podmienkach bez financií robiť nedá. Sme dôkazom toho, že to ide. Táto akadémia je výsledkom systematickej práce, v rámci ktorej chceme zlepšiť starostlivosť o deti a mládež. Veľa inštitúcií o tom len hovorí, ale reálne sa toho veľa neudialo. Základnou myšlienkou je, aby deti od troch mesiacov do 6-8 rokov boli pripravené na základnú pohybovú kultúru," povedal riaditeľ spoločnosti Peter Pukalovič. 
     

Otvorenie centra prišla podporiť aj úspešná športová strelkyňa a členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Danka Barteková. "Teším sa z dvoch pozícií. Najskôr ako športovkyňa, ktorá sa stretáva s deťmi. Ak chceme vychovávať vrcholových športovcov, potrebujeme začať už od malých detí a ich predškolského veku. Na druhej strane sa teším ako členka MOV. Našim veľkým záujmom je, aby deti športovali, aby sme ich týmto nainfikovali a využili tak potenciál športu pre lepšiu a zdravšiu spoločnosť. Želám si, aby takýchto akadémií bolo viac," ozrejmila Barteková,
     

Vedenie Be Cool Sports Kids Academy by chcelo do budúcna zefektívniť spoluprácu aj so SAZ. "Myslím si, že tento projekt ide príkladom v rámci celého slovenského športu. My vnímame detskú atletiku ako jeden z najvýznamnejších projektov na nastávajúce obdobia. Musíme sa starať o deti a venovať im pozornosť v rámci boja proti obezite, ale aj kvôli zlepšeniu pohybu," dodal predseda SAZ Peter Korčok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies