Druhého muža zatknutého po útoku v Štokholme prepustili

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 14:46 • 2 min
Druhého muža zatknutého po útoku v Štokholme prepustili

ŠTOKHOLM - Druhá osoba zatknutá v súvislosti s piatkovým útokom nákladným autom v Štokholme už nie je podozrivá z možného podielu na tomto čine a vyšetrovatelia preto nepožadujú jej ponechanie vo väzbe.

slovakia

left justify in out

Švédska prokuratúra to oznámila dnes po tom, ako sa hlavný podozrivý, 39-ročný Rachmat Akilov pôvodom z Uzbekistanu, priznal ku spáchaniu "teroristického zločinu", píše agentúra DPA.

 

Druhého podozrivého, ktorého zatkli v nedeľu, švédske orgány neidentifikovali a uviedli len to, že je mužského pohlavia. Podozrenie, že mohol hrať nejakú úlohu pri piatkovom útoku, bolo už od začiatku len "nižšieho stupňa" oproti predpokladanému páchateľovi. V jeho prípade vydal dnes súd väzobný príkaz.

 

Napriek nepotvrdeniu predošlého podozrenia muža zatknutého v nedeľu neprepustia na slobodu vzhľadom na skutočnosť, že už predtým bolo rozhodnuté o jeho vyhostení zo Švédska.

 

Útočník s odcudzeným nákladným autom na rozvoz piva v piatok vošiel vysokou rýchlosťou medzi chodcov na ulici v centre Štokholmu a nakoniec narazil do priečelia obchodného domu. Výsledkom jeho konania boli štyria mŕtvi vrátane dvoch cudzincov a 15 zranených.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies