Druhého muža Vatikánu Pietra Parolina prepustili po operácii z nemocnice

NETKY.SK • 25 Október 2013, 15:23 • 2 min
Druhého muža Vatikánu Pietra Parolina prepustili po operácii z nemocnice

VATIKÁN - Druhého muža Vatikánu, štátneho sekretára Pietra Parolina, prepustili dnes z nemocnice po vyše desiatich dňoch, počas ktorých podstúpil chirurgický zákrok.

slovakia

left justify in out

Pápež František si Parolina vybral za svojho sekretára, ktorý je v podstate vatikánskym premiérom a hlavným spolupracovníkom najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi. Vatikán pri oznámení o prepustení svojho vysokého predstaviteľa z nemocnice bližšie nešpecifikoval jeho zdravotný stav, iba konštatoval, že operáciu musel podstúpiť neplánovane a preto sa 15. októbra nezúčastnil na slávnostnom uvedení do svojej funkcie.

Hovorca Vatikánu Federico Lombardi podľa agentúry AP povedal, že s 58-ročným arcibiskupom Parolinom hovoril. Duchovný povedal, že operácia sa vydarila a vyjadril nádej, že sa po krátkej rekonvalescencii v Benátsku vráti k pracovným povinnostiam v Ríme. Talian Parolino pôsobil za minulého pápeža Benedikta XVI. ako nuncius - veľvyslanec Vatikánu - vo Venezuele. Do roku 2009 bol sedem rokov námestníkom vatikánskeho ministra zahraničných vecí.

Pápežov výber štátneho sekretára bol vo Vatikáne dôležitou udalosťou, pretože predstaviteľ v tejto funkcii udáva tón ústrednému administratívnemu orgánu Svätej stolice, známemu pod názvom Rímska kúria, i diplomatickým misiám Vatikánu vo svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies