Druhé zlato Ligetyho, v kombinácii životný úspech Žampu

NETKY.SK • 12 Február 2013, 08:13 • 2 min
Druhé zlato Ligetyho, v kombinácii životný úspech Žampu

Druhé zlato Ligetyho, v kombinácii životný úspech Žampu

slovakia

left justify in out

imgAmerický lyžiar Ted Ligety získal v pondelok na 42. MS v alpských disciplínach zlatú medailu v superkombinácii a tým pádom druhý titul v Schladmingu. Disciplínu alpskej všestrannosti vyhral s náskokom 1,15 s pred Chorvátom Ivicom Kosteličom, bronz patrí Rakúšanovi Romedovi Baumannovi (+1,17), ktorý organizujúcej krajine vybojoval po šiestich súťažiach iba druhú medailu a prvú mužskú. 

Výrazný výsledok dosiahol Slovák Adam Žampa, ktorý sa po 25. mieste v zjazde posunul po slalome na celkovú 13. priečku (+4,28) a dosiahol životný úspech na vrcholných podujatiach. Po zjazde bol na 25. mieste (+4,18), ale v slalome "urobil" ôsmu najrýchlejšiu jazdu. Jeho krajan Matej Falát bol priebežne na 38. priečke (+7,15), ale v slalome vypadol. 

Žampovo doterajšie maximum na MS bolo 21. miesto v slalome v roku 2009. Pred točivými disciplínami v závere prebiehajúceho šampionátu naznačil ambície napodobniť svoj doteraz najväčšie úspechy vo Svetovom pohári, v ktorom sa v októbri presadil 9. miestom v obrovskom a v decembri 18. priečkou v špeciálnom slalome. 

"Po zjazde som cítil, že som v dobrej východiskovej situácii. Na druhej strane som cítil, že opatrnosti v slalome nezaškodí, chcelo to umnú jazdu, ale vyšlo mi v nej takmer všetko. Mal som silných konkurentov a je senzačné, že som opäť vyhral. Predo mnou je ešte moja najsilnejšia disciplína, ale vopred si nestaviam žiadne ciele, uvidíme, čo ešte dokážem v obrovskom slalome," vyznal sa pre ORFLigety, ktorý získal už svoju štvrtú medailu na MS. Je to jeho tretí titul po zlate v obrovskom slalome z roku 2011 a schladminskom super-G, zlato má aj z olympijskej kombinácie 2006 v jej starom formáte. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies