Druhé kolo prezidentských volieb má len jedného kandidáta

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 11:54 • 2 min
Druhé kolo prezidentských volieb má len jedného kandidáta

SAN JOSÉ - Druhý kandidát z boja odstúpil po tom, ako mu prieskumy verejnej mienky nedávali vysoké šance na zvolenie.

slovakia

left justify in out

Kostarika zažíva v nedeľu unikátne druhé kolo prezidentských volieb, v ktorých kandiduje už len jeden uchádzač o post hlavy tejto stredoamerickej turistami vyhľadávanej krajiny. Je ním ľavičiar Luis Guillermo Solís, bývalý diplomat, ktorý voličom sľúbil bojovať najmä proti chudobe a korupcii. Práve tieto problémy stáli súčasnú administratívu pod vedením prezidentky Laury Chinchillovej popularitu. Solísovým dnes už bývalým protikandidátom je Johnny Araya. Ten odstúpil po tom, ako mu prieskumy verejnej mienky nedávali výraznejšie šance na zvolenie. Podľa kostarickej ústavy však nemôže svojvoľne rozhodnúť o vyškrtnutí svojho mena z kandidátnej listiny a teoreticky môže byť aj zvolený. Podľa miestnych médií je to však vysoko nepravdepodobné.

 

Vo februárovom prvom kole nezískal žiadny z kandidátov viac ako 40 percent hlasov potrebných na okamžité víťazstvo. Kostarika je okrem turizmu známa aj pestovaním kávy ale na latinskoamerické pomery aj veľmi stabilnou politickou situáciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies