Druhé kolo francúzskych prezidentských volieb by vyhral Macron

NETKY.SK • 6 Február 2017, 16:46 • 2 min
Druhé kolo francúzskych prezidentských volieb by vyhral Macron

BRUSEL - Šéfka krajne pravicového Národného frontu (FN) Marine Le Penová by vyhrala prvé kolo prezidentských volieb vo Francúzsku, ale v druhom kole by ju čakala porážka zo strany nezávislého kandidáta Emmanuela Macrona. Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu spoločnosti Opinion Way.

slovakia

left justify in out

Francúzska spoločnosť zameraná na marketingové štúdie, komunikáciu a prieskumy verejnej mienky informovala, že podľa najnovších prieskumov voličských nálad by líderka FN v aprílovom prvom kole volieb dostala 26 percent hlasov. Na druhom mieste by sa ocitol bývalý minister socialistov pre hospodárstvo, priemysel a digitálnu ekonomiku Emmanuel Macron so ziskom 23 percent hlasov a tretie miesto - s 20 percentami preferencií -, by obsadil kandidát konzervatívnej pravice Francois Fillon.

 

V druhom kole by však za Macrona hlasovalo až 65 percent voličov, zatiaľ čo Le Penová by dostala okolo 35 percent hlasov.

Macronove šance vzrástli, lebo sa mu darí presviedčať voličov z ľavicového aj pravicového tábora, kým Fillonovi v posledných dňoch ublížil škandál známy ako Penelopegate. Francúzske médiá odhalili, že jeho manželka Penelope ako asistentka svojho manžela a jeho náhradníka v parlamente získala v rokoch 1988-2013 od štátu neoprávnene spolu 831.440 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies