Druckerovi budú radiť Sabol a Čatloš

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 17:34 • 2 min
Druckerovi budú radiť Sabol a Čatloš

BRATISLAVA - Ministrovi zdravotníctva Tomášovi Druckerovi (nominant Smeru-SD) bude radiť bývalý riaditeľ bratislavskej univerzitnej nemocnice Jozef Sabol aj predseda Dozornej rady Slovenskej pošty (SP) Martin Čatloš. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa rezortu Stanislava Pondelová. Iných poradcov zatiaľ Drucker nemá.

slovakia

left justify in out

Jozef Sabol pôsobil ako námestník v najväčšej slovenskej nemocnici počas prvého kabinetu Roberta Fica (Smer-SD), UNB následne aj šéfoval. Nahradil vtedy Miroslava Vaďuru, ktorý do pondelka (16.5.) viedol štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu. Sabola odvolal po svojom nástupe exminister Ivan Uhliarik (KDH). V súčasnosti pôsobí na traumatológii v nemocnici na bratislavských Kramároch, ktorá spadá pod UNB. Druckerovi má radiť v zdravotníckej oblasti.

 

Martin Čatloš je predsedom Dozornej rady Slovenskej pošty. SP Drucker šéfoval pred nástupom do ministerskej funkcie. Čatloš mu má dávať rady v oblasti koordinácie procesov riadenia a kontroly podriadených organizácií. V minulosti bol napríklad vedúcim služobného úradu ministerstva dopravy. Na jeho čele stál vtedy Ján Počiatek (Smer-SD). Podľa obchodného registra je tiež členom dozorných rád bratislavského letiska, Verejných prístavov či Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies