Aktualizované Druckerova manželka ukončí svoje podnikanie, dôvod vás prekvapí!

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 12:26 • 2 min
Aktualizované Druckerova manželka ukončí svoje podnikanie, dôvod vás prekvapí!

BRATISLAVA - Manželka ministra vnútra Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) ukončí všetky svoje podnikateľské aktivity. Drucker to oznámil v stredu po zasadnutí vlády v reakcii na obvinenia predsedu hnutia OĽaNO Igora Matoviča ohľadom spornej kúpy pozemkov v okolí Trnavy.

slovakia

left justify in out

Minister vysvetlil, že ukončením rodinných podnikateľských aktivít chce zastaviť neoprávnené spochybňovanie jeho osoby. „Vôbec nie je príjemné každú chvíľu byť spochybňovaný vytváraním nejakých fabulácií a vykonštruovaných vecí, ťažko sa z toho potom vyviňuje a obhajuje,“ ozrejmil.

 

Drucker vidí dve možnosti riešenia situácie: buď ostane pôsobiť vo verejnej funkcii, alebo sa bude venovať podnikateľskej činnosti. Osobne je mu bližšia druhá možnosť, napriek tomu ostáva v politike. „Priznám sa, mne je bližšie pôsobiť v podnikateľskej sfére, ale neutekám z boja a dokončím tie veci, ktoré sú pre mňa podstatné,“ zdôraznil.

 

Druckerova manželka preto ukončí podnikateľskú činnosť. Projekt v Špačinciach je podľa ministra „v zásade usporiadaný“, ostatné aktivity sa dajú z hľadiska rozvojových etáp pomerne rýchlo ukončiť. „Myslím si, že by v tom nemusel byť problém,“ uviedol minister, ktorý podľa jeho slov túto vec s manželkou prediskutoval a ona súhlasila. Ukončiť podnikanie bude podľa ministra možné do jedného až troch mesiacov.

 

Matovič ešte v pondelok (9.4.) vyhlásil, že Drucker a jeho manželka získali pozemky pri Trnave a v samotnom meste za desatinu ich trhovej hodnoty. Ušetriť tak mali až 1,38 milióna eur, ktoré tak skončili v ich peňaženke. Druckera vyzval, aby zverejnil všetky dokumenty k tomu, ako pozemky nadobudol. Podľa Matoviča Drucker najskôr ako šéf Slovenskej pošty podpísal s firmou Rempo viaceré dodávateľské zmluvy.

 

Neskôr mala jeho manželka získať od spoločnosti s rovnakými majiteľmi, ako má Rempo, pozemky pod cenu v Špačinciach a v Trnave. Drucker Matovičove tvrdenia rezolútne odmietol a označil ich za vykonštruované obvinenia. Vyhlásil tiež, že podnikanie jeho ženy je postavené rýdzo na trhových princípoch. Drucker zároveň uistil, že jej podnikanie nie je v žiadnom prípade nijako spojiteľné s jeho pôsobením v akejkoľvek verejnej funkcii.

 

Ohradila sa aj firma Rempo. Matovičove slová označili majitelia a konatelia Klára Dvorecká a Stanislav Baláž za 'vyfabulované konštrukcie'. "Rempo je renomovaná, fungujúca spoločnosť pôsobiaca na trhu desiatky rokov a voči vyfabulovaným konštrukciám a prepojeniam pána Igora Matoviča, ktoré prezentoval na tlačovej konferencii, sa spoločnosť ostro ohradzuje a podnikne všetky právne kroky v danej veci," uviedli.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies