Drucker žiada po zisteniach NKÚ vo VšZP vyvodenie osobnej zodpovednosti

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 17:25 • 2 min
Drucker žiada po zisteniach NKÚ vo VšZP vyvodenie osobnej zodpovednosti

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) žiada aj pre zistenia Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP) vyvodenie osobnej zodpovednosti.

slovakia

left justify in out

Či sa jeho požiadavka na nové vedenie štátnej poisťovne týka aj Miroslava Vaďuru, ktorý v nej pôsobí aj po odchode z riaditeľského kresla, nie je zatiaľ jasné. "Minister požiadal vedenie VšZP, aby pripravilo postup krokov zameraných na vyvodenie osobnej zodpovednosti aj v zmysle zistení NKÚ," uviedla hovorkyňa rezortu Stanislava Luptáková. Rovnako pripomenula, že šéf rezortu už po zisteniach Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou uviedol, že ak padnú za pochybenia sankcie, bude požadovať aj ich zosobnenie.

 

Po Vaďurovom odchode, ako aj vyvodení zodpovednosti a zosobnení škody za kauzy tety Anky a maséra Kostku volá poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý (nezaradený). Ako však vyplýva zo stanoviska VšZP, prepúšťať sa v súčasnosti nikoho nechystá. "Keďže v súvislosti s medializovanými zmluvami prebieha aj vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní, vedenie poisťovne považuje za korektné pri vyvodzovaní hmotnej či personálnej zodpovednosti, alebo náhrady škody mať k dispozícii aj tieto závery," povedala Eva Ravingerová z referátu komunikácie poisťovne.

 

Náprava situácie v štátnej poisťovni je podľa ministerstva úlohou nového vedenia poisťovne, ktoré v súčasnosti realizuje hĺbkovú kontrolu zmluvných vzťahov. "Vedenie má maximálny záujem na tom, aby boli prostriedky verejného zdravotného poistenia vynakladané efektívne, účelne a transparentne," doplnila Ravingerová. Opatrenia v reakcii na odporúčania NKÚ chce prijať VšZP do 5. augusta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies