Drucker s Hlinom podávajú trestné oznámenie na človeka blízkeho k hnutiu OĽaNO

NETKY.SK • 24 Marec 2022, 13:19 • 2 min
Drucker s Hlinom podávajú trestné oznámenie na človeka blízkeho k hnutiu OĽaNO

Členovia strany Dobrá voľba a Umiernení podávajú trestné oznámenie na osobu, ktorá má blízko hnutiu OĽaNO. Advokát mal dodávať fiktívne zmluvy a činnosti, na ktoré nemal oprávnenie.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov vládneho auditu na Úrade jadrového dozoru. Táto osoba musí na základe výsledkov auditu vrátiť štátu viac ako 120 000 eur. Fiktívne zmluvy mal dodávať aj Slovenskému pozemkovému fondu (SPF). Informoval o tom predseda strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker na tlačovej konferencii.

 

img

 

„Naša strana Dobrá voľba upozornila na veľmi podivné podnikateľské kšefty JUDr. Miškoviča, človeka, ktorý získal po nástupe vlády Igora Matoviča vo viacerých inštitúciách, kde boli nominanti hnutia OĽaNO viaceré zákazky," uviedol Drucker „Za minulý rok zaplatil Slovenský pozemkový fond pánovi Miškovičovi zhruba 600 000 eur," vysvetlil.

 

Miškovič mal pozemkovému fondu vyfakturovať 40 porád, pričom niektoré trvali hodinu alebo dve hodiny. Porady si mal vyfakturovať za zhruba 215 000 eur. V prepočte mala jedna porada stáť 4 900 eur.

 

„V roku 2021 Miškovič dodal v prepočte 1,8 roka konzultačných služieb okrem porád alebo zasadnutí na poradách, zhruba za necelých 400 000 eur. To znamená, že každý deň tam niekto sedel osem hodín denne,“ podčiarkol Drucker s tým, že Miškovič sa mal osobne zúčastniť iba dvoch.

 

img

 

Miškovič mal podľa auditu zastupovať SPF v 17 rôznych sporoch. Za pol roka však ich počet narástol na 57. 

 

„Suma, ktorú Slovenský pozemkový fond nášmu človeku JUDr. Miškovičovi vyplatil v roku 2021, by stačila na 15 právnikov s mesačným platom 2 500 eur na celý rok,“ uzavrel podpredseda strany Dobrá voľba a Umiernení Alojz Hlina.

 

Možno vás zaujme: Matovič považuje doterajší postup pri NKKC za pochybný a netransparentný



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona