Drucker sa pozrie na personálnu nomináciu v košickej univerzitnej nemocnici

NETKY.SK • 29 November 2016, 10:04 • 2 min
Drucker sa pozrie na personálnu nomináciu v košickej univerzitnej nemocnici

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) sa pozrie na personálne obsadenie postu šéfa nákupu v košickej univerzitnej nemocnici. Opoziční poslanci Národnej rady SR Miroslav Beblavý (nezaradený) a Jana Cigániková (SaS) poukázali, že vedúcim odboru je v súčasnosti Marek Križánek, ktorý v minulosti pôsobil v nebankovej spoločnosti AGW.

slovakia

left justify in out

"Je verejne známe, že pôsobil vo vedúcich funkciách nebankovej spoločnosti AGW, ktorá fungovala na princípe pyramídovej hry. Pýtame sa ministra, či je podľa neho na zastávanie pozície zodpovednej za obstarávanie v hodnote miliónov eur vhodný práve človek s takouto minulosťou," povedal Beblavý. Spolu s Cigánikovou preto poslali Druckerovi interpeláciu. "Je potrebné vedieť, či a v akom rozsahu bol o pôsobení M. Križánka informovaný a aké kroky teraz hodlá podniknúť v súvislosti s jeho osobou," doplnila Cigániková.

 

Križánek nastúpil do nemocnice ako referent na odbor nákupu tento rok v máji, po dvoch mesiacoch ho v júli do výberového konania poverili výkonom funkcie vedúci Odboru nákupu. "Pracovný pomer má na dobu určitú. Výberové konanie k dnešnému dňu vyhlásené ani realizované nebolo. Výberové konanie bude realizované v zmysle platnej legislatívy v termíne do 26. januára 2017," uviedol Milan Maďar, riaditeľ Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice.

 

Minister sa o Križánekovi dozvedel z médií, s prípadom sa potrebuje bližšie oboznámiť. "Ja by som nerád, aby sme ľudí, ktorí neboli ani v danej kauze vyšetrovaní, obvinení, spájali s touto kauzou. Ale pokiaľ sa ukáže primeranosť alebo neprimeranosť tejto verejnej funkcie, ktorá môže napríklad v ponímaní šéfa odboru obstarávania byť, tak určite budem požadovať, aby tam bola zmena urobená," reagoval Drucker.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies