Drucker rokuje v Pobaltí o podpore slovenskej kandidatúry na sídlo EMA

NETKY.SK • 21 September 2017, 12:11 • 2 min
Drucker rokuje v Pobaltí o podpore slovenskej kandidatúry na sídlo EMA

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) rokuje v Pobaltí o podpore slovenskej kandidatúry na sídlo Európskej liekovej agentúry (EMA). Tá sa má presťahovať z Londýna v dôsledku brexitu.

slovakia

left justify in out

"Partnerom z Lotyšska, Litvy a Estónska predstaví možnosti a benefity, ktoré dokáže Slovensko poskytnúť tejto prestížnej medzinárodnej inštitúcii," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. Podporu Slovensku nedávno potvrdilo Maďarsko a Česká republika. Na získanie EMA predložila SR oficiálnu ponuku koncom júla tohto roka, konečné rozhodnutie vo veci sa očakáva v novembri 2017.

 

"Slovensko vie poskytnúť pracovníkom agentúry plnohodnotné podmienky a zatiaľ nie je sídlom žiadnej európskej agentúry, čo je jedným z hlavných argumentom našej kandidatúry," povedal Drucker s tým, že "sme ekonomicky silná krajina, nachádzame sa v bezpečnom prostredí a disponujeme vedecko-výskumnou a vzdelávacou základňou".

 

EMA má na starosti schvaľovanie nových liekov, vykonáva dohľad nad ich bezpečnosťou, hrá dôležitú úlohu pri podpore inovácií a výskumu vo farmaceutickom priemysle. Zamestnáva stovky vysokokvalifikovaných odborníkov z celej Európy.

 

Európska únia má v súčasnosti 37 decentralizovaných stálych pracovných agentúr.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies