Drucker prisľúbil prešovskej nemocnici finančnú pomoc

NETKY.SK • 27 Október 2017, 13:26 • 2 min
Drucker prisľúbil prešovskej nemocnici finančnú pomoc

PREŠOV – Prestavba starej budovy interného pavilónu prešovskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana Prešov na onkologický pavilón si vyžiada 3 milióny eur. Na financovaní by sa mali podieľať rezort zdravotníctva aj Prešovský samosprávny kraj. Na piatkovom brífingu v prešovskej nemocnici o tom informoval minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Ako uviedol, prešovská fakultná nemocnica patrí medzi štyri najviac zadlžené, preto sa nemôže uchádzať o čerpanie operačných fondov, pritom poskytuje medicínsky a tým aj ekonomicky najnáročnejšiu zdravotnú starostlivosť.

 

"Vytvorili sme či už pre Bratislavský kraj, ktorý je úplne vylúčený ako aj pre ďalšie naše nemocnice priestor, aby každý rok v rozpočte bolo vyčlenených zhruba okolo 70 miliónov eur na tzv. kapitálové výdavky a v budúcom roku plánujeme takéto prostriedky investovať aj v rámci Prešova. Komunikovali sme aj s predsedom Prešovského samosprávneho kraja (PSK)o spolufinancovaní kraja, ktorý by sa tak isto pripojil na obnovu onkologického pavilónu a my počítame, že ministerstvo zdravotníctva vyčlení niekoľko miliónov eur na túto rekonštrukciu," uviedol minister.

 

Na rokovaní sa hovorilo aj o výmene lineárnych urýchľovačov, prešovská nemocnica by mala dostať z balíka novozakúpených prístrojov v prvej vlne jeden nový urýchľovač. Rozhovory sa dotkli aj problematiky urgentného príjmu.

 

"Čo sa týka urgentného príjmu, ja si uvedomujem, že náš návrh vyvolal isté diskusie v regiónoch. Chcem všetkých upokojiť, že nový systém urgentných príjmov nemení nič na súčasnom systéme. To znamená, že tam, kde bola poskytovaná ústavná pohotovostná služba, tak môže byť a bude poskytovaná aj naďalej," povedal šéf rezortu. Prešov bude podmienečne zaradený do urgentného príjmu typu II a následne rezort vyhodnotí všetky ukazovatele do budúcna, aby vedeli obhájiť túto pozíciu, a aby tiež efektívnym spôsobom zabezpečovali financovanie.

Drucker dnes navštívi aj nemocnicu vo Svidníku, kde sa chce tiež rozprávať na tému urgentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona