Drucker: Ponúknem vlastné mená na pozície vedenia VšZP

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 18:39 • 2 min
Drucker: Ponúknem vlastné mená na pozície vedenia VšZP

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) chce vymeniť vedenie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP).

slovakia

left justify in out

Na jej čele je v súčasnosti Miroslav Vaďura. Nový šéf rezortu to potvrdil dnes po tom, čo ho premiér Robert Fico (Smer-SD) uviedol do úradu. Plánuje sa tiež pozrieť na medializované zmluvy s Klinikou Kostka či tetou bývalého riaditeľa Marcela Foraia.

 

"Nemôžem úplne ignorovať stav taký, aký tu je, spoločenský, ale aj tá miera nedôvery. Diskutoval som so súčasným generálnym riaditeľom. Nemal som pocit, že by sme mali nejaké zahmlené predstavy o tom, ako to môže ísť ďalej. Mám predstavu o tom, že ponúknem vlastné mená na pozície vedenia VšZP," povedal Drucker. Zároveň avizoval, že bude hľadať riešenia, ako zastaviť neprimerané platby.

 

Zmeny nový minister nevylúčil ani na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS), na ktorého čele stojí Monika Pažinková. Drucker s ňou podľa svojich slov dnes hovoril. "Dohodli sme sa na nejakom riešení a budem o ňom informovať pravdepodobne zajtra po vláde," uviedol.

 

Vo vedení úradu si vie predstaviť človeka pôsobiaceho v rezorte, ktorý pozná problematiku z pohľadu dohľadu či zdravotných poisťovní. Rovnako by sa s ním podľa jeho predstáv malo vynárať čo najmenej otázok na prípadné prepojenia. "Ja zas tvrdím, že vzťahy nie sú problém, problém je iba morálka," doplnil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies