Drucker: Ľuďom nezaberajú antibiotiká, aj to má riešiť predsedníctvo

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 19:21 • 2 min
Drucker: Ľuďom nezaberajú antibiotiká, aj to má riešiť predsedníctvo

BRATISLAVA - Slovensko bude počas svojho predsedníctva v Rade Európskej únie (EÚ) v rámci zdravotníctva riešiť napríklad odolnosť ľudí na liečbu antibiotikami.

slovakia

left justify in out

"Špecificky sa tomu chceme venovať v kontexte vakcinácie a problému migračnej krízy," povedal dnes minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) v diskusnej relácii TA3 V politike.

 

Predsedníctvo sa bude zaoberať aj problematikou tuberkulózy na Ukrajine, kde je podľa Druckera viac ako 40 percent pacientov rezistentných na antibiotickú liečbu na toto ochorenie. Témou bude i zdravý životný štýl Európanov. "Mali by sme sa tiež dohodnúť na tom, aký podiel soli a cukru by mali potraviny obsahovať," povedal minister.

 

Predsedníctvo je podľa Druckera o kompromisoch, "pretože treba zlaďovať záujmy všetkých členských krajín EÚ". Slovensko strieda v júli Holandsko, ktoré sa venovalo problematike inovatívnych liekov. "V súčasnosti máme nové typy takýchto liekov, nie na chemickej, ale biologickej báze, ktoré sú pomerne drahé, ale účinnejšie. Hľadáme spôsoby, ako pri rovnakom objeme financovania tieto lieky dostať do systému poskytovania zdravotnej starostlivosti," dodal Drucker.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies