Drucker diskutoval s kolegami najmä o reexporte liekov

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 15:20 • 2 min
Drucker diskutoval s kolegami najmä o reexporte liekov

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva SR Tomáš Drucker absolvoval zahraničné pracovné cesty v Bulharsku a Českej republike.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Stanislava Pondelová. So svojím kolegom z Českej republiky Svatoplukom Němečkom diskutoval o rezortných problémoch a možnosti ich riešenia.


Dôležitým bodom bilaterálnej schôdzky, ktorá sa uskutočnila v pondelok 6. júna v Prahe, bola aj lieková politika. "Ministri sa zhodli na tom, že obe krajiny majú efektívny systém cenovej regulácie, ktorý umožňuje šetriť verejné prostriedky, na druhej strane môže spôsobovať nedostatok niektorých liekov," priblížila Pondelová.


Témami stretnutia bola aj problematika bakteriálnej rezistencie, reformulácie potravín vo väzbe na výzvy nárastu neprenosných chorôb, zavádzanie systému DRG, či zabezpečenie dostatočného počtu lekárov a zdravotných sestier, a to zlepšením ich vzdelávania, ako aj odmeňovania.


Problematika reexportu liekov bola aj obsahom bilaterálnych a multilaterálnych rokovaní s bulharským, macedónskym, rumunským a chorvátskym ministrom zdravotníctva, na ktorých sa Drucker zúčastnil v piatok 3. júna 2016 v Sofii.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies